Fotogaléria:Detroit 2009: Chrysler 200C EV Concept VIDEO

Od roku 2016 ponúkne luxusná divízia Mercedesu novú štátnicku limuzínu. Nadväzuje na Maybach 62, je však ešte väčší a luxusnejší.


Ultraluxusný Mercedes-Maybach Pullman meria 6 499 mm, čo je o meter viac než Mercedes-Maybach S 600. Oproti štandardnému Mercedesu triedy S je dlhšia o meter a pol a tiež o 100 mm vyššia. Kráľovský rázvor 4 418 mm ponúkne priestranný interiér s deliacou prepážkou a celkovo šiestimi sedadlami. Zadné sú elektricky nastaviteľné všetkými smermi a diskrétne ukryté za stĺpikmi karosérie, proti nim sa nachádzajú dve ďalšie umiestnené proti smeru jazdy.

O pohon sa stará šesťlitrový dvanásťvalec s dvoma turbami, ktorý má výkon 390 kW (530 k), maximum krútiaceho momentu je 830 Nm. Bližšie technické podrobnosti Mercedes tají, nakoniec u takého typu auta nie sú ani príliš podstatné.

Značka Pullman pochádza od výrobcu luxusných vlakových vagónov American Pullman Palace Car Company. Tradične sa objavuje na Mercedesoch s extrémne dlhým rázvorom, napríklad na modeli Mercedes-Benz 600 Pullman z roku 1965. Obdobné prevedenie sa ale vyrábalo aj v predchádzajúcej typovej rade 300, známej ako „Adenauer“ a rovnako tak aj v posledných piatich generáciách triedy S.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.