Fotogaléria:Koenigsegg CCX & CCXR Edition

Po jedenástich rokoch výroby sa tretia generácia ľahkého užitkového auta Volkswagen Caddy dočkala nástupcu.


Nový Volkswagen Caddy sa drží prístupu Volkswagenu k dizajnu. Hoci ide o úplne novú generáciu, vzhľad vozidla jasne odkazuje na jeho predchodcu, takže zostáva už na prvý pohľad jasne rozpoznateľný. Hodnotnejšie pôsobiace prove dominuje v duchu aktuálnych trendov maska s chrómovanými priečkami prechádzajúcej cez celú šírku čelnej steny a prechádzajúci do členitých svetlometov. Pri pohľade na zadnú časť karosérie vyniknú predovšetkým nové združené svetlá.

Dizajn štvrtej generácie radu Volkswagen Caddy sa líšia podľa konkrétnej verzie, tie vyslovene úžitkové sú štylizované jednoduchšie, tie osobné majú viac ozdobných prvkov. Zrejme najvýraznejšie premenou prešiel priestor pre cestujúcich. Palubná doska je úplne nová, rovnako ako obklady dverí. Chýbať snáď ani nemôžu trojramenný volant s plochým vencom naspodku či striedmo použité chrómované dekory, horná časť palubnej dosky môže byť lakovaná vo farbe karosérie.

Všetky motory teraz plnia emisnú normu Euro 6. Zážihové budú k dispozícii tri, vždy priamovstrekový a preplňované, litrový trojvalec dosahuje výkon 102 koní (75 kW), štvorvalec 1.2 TSI je paradoxne naladený len na 84 koní (62 kW). Vrcholom sa stáva jednotka 1.4 TSI / 92 kW, ktorá bude aj v prevedení spaľujúcom stlačený zemný plyn (1.4 TGI). Vznetové motory zastupujú výhradne dvojlitre (1.6 TDI k dispozícii nie je) vo výkonových verziách od 75 do 150 koní (55 – 110 kW).

Tešiť sa môžeme na rad moderných asistenčných systémov vrátane samočinného prepínanie diaľkových svetiel, núdzového brzdenia alebo adaptívneho tempomatu. Ten v kombinácii so samočinnou prevodovkou vie spomaliť až do zastavenia a následne sa znova rozbehnúť, čo je praktické napríklad v kolónach. Predaj štvrtej generácie Volkswagenu Caddy bude v Nemecku začal v júni, ďalšie európske krajiny majú nasledovať vzápätí.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.