VIDEO: Volkswagen už intenzívne testuje nový Tiguan. Podarilo sa ho zachytiť s minimálnym maskovaním

Nový Volkswagen Tiguan tretej generácie by mal prísť v roku 2023. Jeho intenzívne zaťaženie v okolí Grossglockneru naznačuje, že model vstúpil do poslednej fázy testovania.
Vydané  Text: 

Blíži sa rok 2023, ktorý bude pre mnohé automobilky zlomovým. Viacerí výrobcovia majú v pláne odhalenie modernizovaných kľúčových modelov, no nájdu sa aj takí, ktorých čaká predstavenie úplne nových generácií ťažiskových produktov. Jedným z nich je aj Volkswagen. Nemecká automobilka by mala v nasledujúcich dvanástich mesiacoch odhaliť už tretiu generáciu obľúbeného SUV Tiguan.

TEST Volkswagen Tiguan R-Line 2,0 TSI 4MOTION: Skvelý spoločník na dlhé cesty

Trieda kompatkných SUV je aktuálne asi najžiadanejšou. Každé jedno auto v nej je preto pod prísnym drobnohľadom. Ako sa darí Volkswagenu Tiguan zaujať náročného zákazníka?

### Minimálne maskovanie Aktuálny Tiguan je na trhu už od roku 2016. Po siedmych rokoch bude teda čas na generačnú výmenu. Účet [CarSpyMedia](https://www.youtube.com/@carspymedia8960) na sociálnej sieti Youtube zverejnil video, ktoré zobrazuje testovací prototyp SUV modelu od Volkswagenu. Minimálne maskovanie auta síce zakrýva všetky významné dizajnové prvky, no podľa viacerých indícií by mohlo ísť práve o tretiu generáciu SUV Tiguan. Ak to je skutočne pravda, už teraz môžeme povedať, že Tiguan výrazným spôsobom narastie. Dizajnovo sa podľa záberov priblíži vlajkovej lodi značky, obrovskému Touaregu. Zábery ukazujú testovanie na cestách v okolí Grossglockneru. Ide teda o poriadne ťažkú skúšku, ktorá môže napovedať, že novinka vstúpila do poslednej fázy testovania. Prototyp odhaľuje viaceré dizajnové prvky predovšetkým bočných partií. Vidíme výrazný nárast objemu v okolí zadnej časti. Tiguan sa teda pravdepodobne ešte viac priblíži rodinám a ponúkne priestrannú kabínu s bohatým objemom batožinového priestoru.
### Výrazné tvarovanie Auto zachytené na videu má dôkladné maskovanie predných partií. Napriek tomu vidieť, že svetlá sa presunú pomerne vysoko nad povrch vozovky. Zaujme aj výrazné tvarovanie predného nárazníku. To však ale môže byť v tomto štádiu testovania len provizórne a do sériovej podoby sa nemusí dostať. Zadné partie nesú maskovanie svetlometov do dizajnu aktuálnej generácie Tiguanu. Ani tu však nechýba výrazné tvarovanie veka batožinového priestoru či okrajov nárazníku. Do oka udrú aj imitácie koncoviek výfukov. Mnohých isto poteší aj klasický zvukový prejav auta, ktorý počuť vo videu. Je teda viac-menej jasné, že spaľovacie motorizácie v Tiguane ešte nepovedali svoje posledné slovo. O novom Tiguane však zatiaľ veľa nevieme. Koncernový súrodenec Škody Kodiaq a SEAT Tarraco by mal byť predstavený v priebehu roka 2023. Postavený bude na overenej platforme MQB a ponúkne širokú paletu nových agregátov. Nemal by chýbať ani nový plug-in hybrid, ktorý Volkswagen predstavil už pred časom. Pravdepodobné je aj to, že verzia Allspace vypadne z ponuky a bude nahradená úplne novým modelom. Na bližšie informácie si musíme ešte chvíľu počkať.

TEST VW Tiguan Allspace R-Line 2.0 TSI: Spotreba za 1000 km, jazdné vlastnosti, vnútorný priestor

Zvažujete kúpu nového SUV? Prečítajte si náš test nového VW Tiguan Allspace, vyniká veľkým kufrom a výbornými jazdnými vlastnosťami.

Inzercia

Inzercia

Advertisement




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.