Slováci začali kupovať jazdené kabriolety, najčastejšie je v ponuke tento bavorák za pár tisíc

Kabriolety sú síce celkom okrajovou časťou slovenského trhu ojazdených automobilov, ale ich počet v ponuke na trhu sa od covidu zvýšil.

Záujem je o nízkorozpočtový Renault Megane, najčastejšie je v predaji BMW 3 Cabrio.
Ojazdený kabriolet si dnes zaobstaráte už od sumy okolo 2000 €.
Vydané  Text: 

Teplé počasie v rámci posledných dní láka mnohých na výlety a cestovanie. Pre niekoho je zdrojom zážitkov jazda motocyklom, viacerí však stále dávajú prednosť bezpečnejším autám.

Niektoré totiž dokážu prinášať voľnosť a nebo nad hlavou rovnako ako motorky. Kabriolety sú síce celkom okrajovou časťou slovenského trhu ojazdených automobilov, ale ich počet v ponuke na trhu sa od covidu zvýšil. Za prvých päť mesiacov tohto roku ponúkol sekundárny trh jazdených vozidiel na Slovensku 1 978 áut so sťahovacou strechou, čo je oproti roku 2022 takmer desaťpercentný nárast.

Vyplýva to z analýzy trhu, ktorú pravidelne pripravuje spoločnosť AURES Holdings.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Ojazdené kabriolety sú všeobecne staršie než bežné ojazdené autá na tuzemskom trhu. Ich stredná hodnota veku sa pohybuje okolo pätnástich rokov, pritom majú ale nižší kilometrový nájazd. Ten sa pohybuje pod hranicou 150 000 kilometrov, oproti 160 tisícom, ako je to pri bežných ojazdených autách.

Jazdený kabriolet dnes zaobstaráte už za 2000€

Najčastejšie ponúkaným vozidlom so sťahovacou strechou bolo v tomto roku BMW radu 3 s mediánovou cenou 8 000 eur, strednou hodnotou veku 16 rokov a najazdenými 197 000 kilometrami.

Nasledovali Volkswagen Golf, Mercedes SLK, Volkswagen Eos a nízkorozpočtový Renault Megane. Jeho mediánová cena bola 3 250 eur a vek 16,3 roka.

Renault Megane Convertible/Cabrio (2006)

Renault Megane Convertible/Cabrio (2006)

Najdrahším kabrioletom, ktorý sa v slovenskej inzercii medzi januárom a májom tohto roku objavil, bol zánovný model Aston Martin DB11 s cenovkou 208 618 eur.

Nasledovalo štvorročné Lamborghini Huracan za 188 900 eur a potom trojročné Lamborghini Murcielago za 183 900 eur.

Aston Martin DB11 Volante (2019)

Aston Martin DB11 Volante (2019)









Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!