Koniec Hamiltona v F1? Viaceré indície tomu napovedajú

Hamilton je nepochybne legendou F1. Zatiaľ čo fanúšikovia majú jeho návrat na štartovací rošt v sezóne 2022 za istý, experti to vidia inak…
Vydané  Text: 
Nová sezóna Formula 1 síce príde až v marci, avšak viaceré detaily už poznáme teraz. Či ide o zloženie tímov, niektoré technické pravidlá alebo dokonca nové nariadenia, Formula 1 už viac-menej poodhalila pre sezónu 2022 všetko. Teda okrem toho divácky atraktívneho – finálneho dizajnu monopostov. Napriek tomu je tu jedna záležitosť, ktorá nedáva fanúšikom **Mercedes-AMG Petronas** spávať. ### Čo je s Hamiltonom? Ide o situáciu ohľadom sedemnásobného matjstra sveta **Lewisa Hamiltona**. Ten prišiel o rekordný ôsmy titul v poslednom kole posledného preteku v Abú Zábí, kedy po pomerne kontroverzných rozhodnutiach využil situáciu **Max Verstappen** na Red Bulle. Od vtedy sa po Hamiltonovi akoby zľahla zem. Okrem jeho čestného vyhlásenia za rytiera sme o ňom už takmer mesiac prakticky nič nepočuli.
Záverečný súboj Maxa Verstappena s Lewisom Hamiltonom
Aj keď Mercedes-AMG Petronas pred pár týždňami oficiálne potvrdil Hamiltonovu účasť v nasledujúcej sezóne, viaceré zdroje si myslia opak. [Napríklad podľa bývalého šéfa Formula 1, Bernieho Ecclestonea](https://www.mirror.co.uk/sport/formula-1/lewis-hamilton-retirement-bernie-ecclestone-25780517), **je prakticky isté, že Hamilton sa už v budúcej sezóne na štart nepostaví**. ### Odíde v tom najlepšom Hamilton sa okrem iného doteraz nevyjadril k situácii, ktorá nastala v poslednom preteku sezóny. Ecclestone dokonca tvrdí, že po komunikácii s Hamiltonovým otcom okamžite pocítil, že sa o budúcnosti Lewisa nič nové nedozvie. Napriek tomu však vyjadril svoj názor. Ten hovorí, že **Hamilton chce odísť v tom najlepšom** a chce sa začať venovať svojmu najväčšiemu snu, **podnikaniu vo svete módy**. Ecclestone ďalej tvrdí, že prípadný **návrat Hamiltona pre sezónu 2022** môže znamenať aj jeho prehru. Nové pravidlá a monoposty spoločne s príchodom mladého a dravého [Georga Russella](https://www.formula1.com/en/drivers/george-russell.html) môžu prispieť k odsunutiu Lawisa na druhé miesto v tímovej hierarchii. A legenda, akou Hamilton nepochybne je, určite nechce skončiť kariéru ako tímová dvojka.
### Odrezal sa od sveta Dôvodom Hamiltonovej neúčasti na viacerých oficialitách a taktiež jeho zmeny na sociálnych sieťach môže byť aj skutočnosť, že si jednoducho potrebuje oddýchnuť od sveta a vecí, ktoré sa stali. Mercedes-AMG Petronas už musel prehltnúť horku pilulku, ktorou stratil možosť bojovať o titul na súde. FIA totiž tím, ktorý sa voči nej ohradí súdnym procesom, automaticky odstráni zo všetkých súťaží pod jej záštitou.
Max Verstappen a Lewis Hamilton
Mercedes-AMG Petronas však počas Veľkej ceny Abú Zábí mohol siahnuť aj po iných riešeniach. Experti tvrdia, že mohlo dôjsť k odstaveniu monopostu Valteriho Bottasa na dráhe, čím by sa minimálne predĺžil Safety Car a celý závod by bol ukončený s výhodou pre Hamiltona. Pri odstavení Bottasovho monopostu by však mohli nabehnúť červené vlajky, ktoré by nechali dvoch hlavných ašpirantov na titul si to rozdať v posledných kolách na najčerstvejších pneumatikách. Avšak, ako sa hovorí, **po vojne je každý generál**. Preto je čas hodiť spory a náreky za hlavu a sústrediť sa na sezónu 2022. A v nej majú Hamilton a Mercedes-AMG Petronas určite čo povedať!




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »