Autoviny.sk pre vás zisťovali, aké sú aktuálne čakacie doby na autá Hyundai

Zisťovali sme pre vás, ako dlho si počkáte na jednotlivé modely Hyundai. Takáto je doba čakania.
Vydané  Text: 
Kremíková kríza zasiahla automobilový priemysej najtvrdším možným spôsobom. Mnohé značky hlásia obrovské čakacie doby. Takáto „čakačka“ sa môže pohybovať v rádoch niekoľkých mesiacov, no napríklad T[oyota so svojim najnovším Land Cruiserom hlási vypredané na najbližšie 4 roky](https://www.autoviny.sk/novinky/122840/zdaju-sa-vam-momentalne-doby-dodania-novych-aut-pridlhe-na-novu-toyotu-land-cruiser-300-si-zakaznici-pockaju-extremne-dlho). Ako je to v prípade Hyundai? S otázkou ohľadom doby čakania na jednotlivé vozy sme sa obrátili priamo na importéra, ktorý hneď na úvod upozorňuje, že aktuálna situácia je veľmi nevyspytateľná. Situácia sa mení zo dňa na deň a preto je veľmi ťažké predpovedať, ako dlho sa na jednotlivé konfigurácie čaká. Najistejším spôsobom kúpy je siahnutie po skladových zásobách jednotlivých predajcov, respektíve po autách, ktoré sú už zadané do výroby a ich dodanie sa očakáva v najbližšej dobe.
Tucson je na cestách vídať čím ďalej, tým častejšie, takže aj na jeho dizajn sme si už zvykli
### Najlepšie je na tom i30 kombi vo výbave Family Poďme sa teda pozrieť na to, koľko si počkáte pri jednotlivých modeloch. V našom prehľade sme vychádzali z najpredávanejších stupňov výbav pre uvedené autá. To znamená, že pokiaľ sa rozhodnete zakúpiť si inú konfiguráciu, respektíve výbavu, môže sa stať, že doba čakania sa bude výrazným spôsobom líšiť. Najkratšia doba čakania je importérom udávaná v prípade modelu i30 kombi, ktorý sa vyrába v Česku. Vo výbave Family s 1,5-litrovým motorom T-GDi spojeným so 6-stupňovým manuálom si na auto počkáte približne 3 až 4 mesiace. Naopak najdlhšie doby dodania sú pri modeloch Kona, Tucson Hybrid a Ioniq 5. V tomto prípade hovoríme o dobe 7 až 8 mesiacov. Jednotlivé stupne výbav a motorizácie sú uvedené v tabuľke.
Aktuálne čakacie doby na najpredávanejšie výbavy jednotlivých modelov Hyundai
### Čakacie doby sú len orientačné a záležia od veľkého množstva faktorov Opäť však treba dodať, že dodacie lehoty na jednotlivé modely sú úzko prepojené aj s výbavou, ktorú si zákazník vyberie. Okrem toho, na dodanie vplýva aj mnoho iných faktorov, ako sú napríklad aktuálna situácia ohľadom pandémie COVID-19, nedostatok čipov, výrobné kapacity, obmedzenia výroby a iné. Preto všetky dané časové odhady berte s rezervou. Môže sa stať, že auto dostanete skôr, ale taktiež sa môže stať, že vaše nové auto si od predajcu prevezmete aj výrazne neskôr.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »