Kia predala až o 78% viac áut ako vlani, veľa si sľubuje aj od nového sedanu K8

Akoby koronakríza ani nebola. Celosvetové veľkoobchodné predaje automobilky Kia poukazujú najmä na moderné modelové portfólio juhokórejskej značky.
Vydané  Text: 
* **Globálny predaj v apríli dosiahol 249 734 vozidiel, čo je medziročný nárast o 78 %** * **Predaj v Kórei dosiahol 51 128 vozidiel, čo je medziročný nárast o 1,5 %** * **Predaj mimo Kórey vyskočil na 198 606 predaných kusov, čo je medziročný nárast až o 120,9 %** * **Kia zvyšuje dynamiku predaja a ziskovosť prostredníctvom nových modelov, vrátane elektrického vozidla EV6** Spoločnosť Kia Corporation zaznamenala v apríli 2021 celkový globálny predaj 249 734 vozidiel, čo je nárast o 78 percent v porovnaní s rovnakým mesiacom v minulom roku. K týmto výsledkom viedla najmä ponuka modelov SUV značky Kia, kde SUV Sportage dosiahol 27 955 predaných kusov a z modelu Seltos sa predalo 26 864 kusov. Kompaktný sedan K3 zaznamenal 22 591 predaných kusov. ### Predaj v Kórei V Kórei značka Kia predala 51 128 vozidiel, čo je **nárast o 1,5 percenta** od apríla 2020. Rast značky na domácom trhu podporil predaj mikrobusu [Carnival](https://www.autoviny.sk/novinky/121440/nova-kia-carnivalsedona-2021-prichadza-v-7-8-a-11-miestnom-vyhotoveni) a [sedanu K5](https://www.autoviny.sk/novinky/120345/nova-kia-optima-k5-je-kompletne-odhalena-trufa-si-na-vyssiu-triedu-fotogaleria), ktorý sa u nás predával pod názvom Optima.

Nová Kia Carnival/Sedona (2021) prichádza v 7, 8 a 11-miestnom vyhotovení

Štvrtá generácia Kie Carnival (na niektorých trhoch Sedona) prináša vzhľad inšpirovaný SUV, ale s praktickým potenciálom tradičného rodinného vanu.

### Predaj mimo Kórey Predaj mimo Kórey **vyskočil oproti predchádzajúcemu roku o 120,9 percenta** na 198 606 predaných vozidiel, na čele ktorých stáli SUV Sportage a Seltos a sedan Rio. Tento prudký nárast spôsobilo oživenie celosvetového dopytu po automobiloch, ktorý sa spomalil minulý rok v dôsledku vypuknutia pandémie COVID-19, ako aj dočasným uzatvorením závodov, čo malo v priebehu apríla 2020 nepriaznivý vplyv na dodávky vozidiel zákazníkom. Predaj na svetových trhoch, ako napríklad v USA, sa napriek náročnému podnikateľskému prostrediu zotavil. Zaslúžili sa o to najmä SUV modely Kia Telluride a Seltos, ktoré prispeli k jej tohtoročným silným predajným výsledkom. V USA zaznamenala značka druhý najlepší mesačný predaj v celej svojej histórii, pričom v apríli 2021 dosiahlo predajný rekord až päť modelov Kia. Spoločnosť Kia sa bude aj naďalej zameriavať na implementáciu svojej strednodobej a dlhodobej obchodnej stratégie s názvom „Plán S“, ako aj na zvyšovanie dynamiky predaja a ziskovosti prostredníctvom nových modelov, ku ktorým aktuálne patrí napríklad **[elektrické vozidlo Kia EV6](https://www.autoviny.sk/novinky/122363/luxusny-elektromobil-za-ludovu-cenu-kia-predcasne-spustila-predaj-ev6-mame-kompletny-cennik-aj-popis-vybav)** alebo úplne **nový sedan K8** – ten však nebude k dispozícii na našom trhu. > [Všetko o značke Kia nájdete na Autoviny.sk](https://autoviny.sk/obsah/znacka/kia)

Luxusný elektromobil za ľudovú cenu. Kia predčasne spustila predaj EV6, máme kompletný cenník aj popis výbav!

Elektromobil EV6 je prelomovým automobilom značky Kia, od dnešného dňa je spustený jeho predpredaj aj na Slovensku.








Pokračujte na ďalší príspevok »