Vybrali najlepšie autá pre ženy! Ktorému by ste dali prednosť vy?

Zvyknete sa pozerať, kto sedí v aute za volantom? Len tak, pre zaujímavosť? Lebo podľa nás určiť vozidlo, ktoré je čisto ženské, zaváňa prežitým stereotypom. Napriek tomu sme sa pozreli na ponuku automobilového trhu a vybrali zopár kúskov, ktoré by mohli zaujať najmä dámy.
Vydané  Text: 
### HONDA E Pokiaľ sa vám páčia šteniatka, mačiatka či zajačikovia, musíte sa čo najskôr zoznámiť s novou Hondou e. Jej dizajn je milší ako výraz tučniačika Skippera (Plavčíka) z kreslenej rozprávky Tučniaky z Madagaskaru a to je len začiatok toho, prečo sa to tohto autíčka zamilujete. Vnútri nájdete plno obrazoviek, takže sa budete cítiť obložená tabletmi a navyše vás prekvapí, koľko miesta v sebe tento drobec skrýva. Batožinový priestor nie je najväčší, ale na drobný nákup, kabelku či na piknikový kôš na výlet do prírody sa miesto vždy nájde. **Je to čistý elektromobil, takže po nabití batérie máte k dispozícii dojazd na 222 km.** Postačí na každodenné jazdenie, aj na vychádzku do prírody v rámci okresu. Navyše sa nemusíte obávať o obratnosť v akýchkoľvek priestoroch. Všade sa otočí takmer na opätku.
### FIAT 500 Zapozerať sa do Taliana nie je nič nezvyčajné a zahorieť vášňou pre Fiat 500 je úplne pochopiteľné. Najmä keď je s označením 500 v ponuke momentálne desať vozidiel. Ale aby sme zostali pri klasickej bublinke, trojdverovej päťstovke, ktorej sú plné ulice južnej Európy. Momentálne má za sebou výraznú modernizáciu, takže sa výrazne zvýšila úroveň jej bezpečnosti a konektivity, možnosti individuálnych výbav budú peklo pre nerozhodných, pre tých, ktorí radi hľadajú, čím sa odlíšiť to bude raj. **A to je v ponuke aj hybridná verzia, čistý elektromobil či takmer kabriolet s rolovacou plátennou strechou.** A keď nebudete vedieť, prečo sa vo výbere pozrieť aj na Fiat 500, tak určite pre názvy jeho výbav: Pop, Lounge, Rockstar či Star sú označenia, v ktorých budete hviezdou ulíc.
### HYUNDAI i20 Hyundai berie všetky nové generácie svojich modelov poriadne od podlahy a výnimku nespravil ani v prípade novinky i20. Zvonka jej síce zostali kompaktné rozmery, no interiér zažil hotovú revolúciu. Rozšírený bezpečnostný balík je vytvorený tak, aby sa na cestách všetci cítili bezpečnejšie: vodič, posádka na palube a všetci ostatní na cestách – vrátane chodcov a cyklistov. **Pri výbere farieb je k dispozícii 10 možností vrátane dvojfarebnej kombinácie s čiernou strechou.** V interiéri nechýba digitálna prístrojová doska či možnosť prepojiť vozidlo s mobilným telefónom a na diaľku vozidlo zamknúť, vyhľadať jeho polohu či skontrolovať tlak v pneumatikách. Benzínové motory dostali pre zvýšenie dynamiky a zníženie spotreby aj elektrifikovaný čiastočne hybridný pohon. A spomínali sme, že je vnútri veľmi priestranné? Tak si to píšte! PZP patrí k povinnej výbave každého auta. Mali by ste však uzavrieť aj havarijné poistenie. Doplnenie havarijného poistenia môže byť výhodné z niekoľkých dôvodov. Havarijné poistenie poskytuje ochranu v prípade poškodenia vozidla pri dopravnej nehode. V ponuke sú však aj balíky, ktoré vaše auto chránia pred vandalizmom či živelnými pohromami. Okrem toho, že je tento typ poistenia vhodný ako ochrana pred poškodením, poisťovne ponúkajú rôzne bonusy za jazdenie bez nehôd. Je to spôsob, ako chrániť svoje investície do vozidla a zabezpečiť, že nešťastnej príhode bude mať k dispozícii finančné prostriedky na rýchlu opravu. Získanie havarijného poistenia pre auto je investíciou do bezpečnosti na cestách.
### SEAT LEON SPORTSTOURER **Aby sme dámy stále neposúvali iba do malých mestských áut! To by nebolo fér. Zvlášť, keď mnohé sú matkami a nákup pre ne znamená zabezpečenie stravy pre viac ako len jeden či dva krky.** A prečo Sportstourer, teda po slovensky kombi a práve od SEATu? No len sa na neho pozrite! O úsporných a svižných motoroch vrátane nabíjateľného plug-in hybridu či verzie na plyn CNG a skvelých jazdných vlastnostiach, prípadne batožinovom priestore s objemom od 620 litrov by sme mohli básniť, koľko by sme chceli. Ale aj tak úplne pochopíme, ak bude hlavným dôvodom pohľad do žiarivých LED svetlometov a podľahnutie španielskemu šarmu. Bude to úplne legitímny argument a aj pri ďalšom skúmaní zistíte, že táto voľba nebola vôbec zlá.
### ŠKODA KODIAQ Priestranný pohodlný rodinný krížnik plný dômyselných riešení. S batožinovým priestorom, do ktorého zmestíte azda všetko, na čo si spomeniete. Celú dovolenkovú výbavu vrátane schránky na psa a škrečka. A bicykle na strechu či na ťažné zariadenie. Na bežné každodenné jazdenie korčule pre celú rodinu, nákup (tiež pre celú rodinu) a celú rodinu. A ešte zostane nemálo voľného miesta. **K tomu všade háčiky, odkladacie priestory, škrabka vo veku nádrže a baterka v batožinovom priestore.** Pohon zabezpečujú tradičné benzínové a naftové motory a keď chcete uniknúť nástrahám každodenného života, je v ponuke aj verzia RS. Síce naftová, ale je. Škoda je jednoducho najpredávanejšia značka na Slovensku a veľmi dobre vie, ako si svoju popularitu udržiavať.
### MAZDA MX-5 Malé, športové, sexi a v červenej úplne famózne. Ak je na vozidlo takáto požiadavka, tak Mazda MX-5 je najlepšia možná odpoveď. **Nie je to tak dávno, čo bolo práve toto autíčko meradlom úspešnej maladej nemeckej podnikateľky.** Dnes by sa takéto vozidlo vynikajúco vynímalo pred akoukoľvek trendovou kaviarňou, obchodom s eko-, bio-, raw zdravými potravinami či akoukoľvek handmade predajňou. Schopností očariť má mnoho. Okrem toho, že ide o malý kabriolet, tak fantasticky jazdí, poskytuje kvantá zážitkov za volantom, v prípade potreby zatiahnete strechu ručne a užívate si neopísateľný pocit z kontaktu s okolitým svetom. Ak to nepoznáte, odporúčame zažiť na vlastnej koži. Všetko ostatné sa zrazu stane nepodstatné.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!