Nedeľník: Najčítanejšie články týždňa #41

Opel končí s výrobou niektorých modelov, Renault končí s naftou. Prečo sa dobrí vodiči prestávajú zipsovať a ako jazdí pojazdný dom Mercedes-Benz V Marco Polo. Toto a ešte viac priniesol uplynulý týždeň na stránke Autoviny.sk
Vydané  Text: 
### Neprehliadnite: Výber najpopulárnejších článkov za posledný týždeň Každý týždeň zverejňujeme desiatky nových príspevkov a je veľmi ľahké stratiť s nimi krok. Veď v priebehu siedmych dní je to viac ako 50 príspevkov, ktoré môžete prečítať na našej stránke autoviny.sk alebo na našej Facebook stránke Auto Motor a Šport – Slovensko. Preto každú nedeľu prinášame formát Nedeľník, v ktorom nájdete súhrn toho najzaujímavejšieho a najčítanejšieho za úplynulý týždeň. V uplynulom týždni sme priniesli opäť veľké množstvo aktualít, tém a zaujímavých príspevkov z prostredia auto-moto sveta a mobility. Žili sme aj autosalónom v Nitre, z ktorého sme vám prostredníctvom veľkej fotogalérie priniesli fotoreportáž. Bolo sa na čo pozerať, to vám garantujeme. Okrem toho ste si mohli prečítať veľký test kempingového automobilu Mercedes-Benz Triedy V Marco Polo s 2,1-litrovým naftovým motorom, pohonom všetkých štyroch kolies, kuchyňou a strešným stanom. Skrátka, toto auto je paráda a splnený sen každého človeka, kto vidí svoj domov aj na cestách. Venovali sme sa aj stále aktuálnejšej téme – trendu opúšťania vývoja naftových motorov. Najnovšie správy hovoria o tom, že po Peugeote, Nissane a Volve na tento módny trend nastúpi aj značka Renault. Podobne Mercedes-Benz opúšťa výrobu svojich legendárnych dvanásťvalcov, i keď v tomto prípade nejde o naftu, ale o všeobecné znižovanie objemov motora. V samostatnej téme som sa venoval dnes už prekonanej súčasti automobilov – sytiču. Ak si na neho spomínate, určite si článok prejdite a ak neviete, o čo ide, odporúčam vám jeho prečítanie o to viac. Sytič bol súčasťou áut celé desaťročia a je dôvodom, prečo dnes mladí nevedia naštartovať staré autá. Naďalej pripomínam aj **anketu BEST CARS 2019**, do ktorej vám odporúčam sa zapojiť, môžete nielen vybrať auto roka, ale aj vyhrať mesiac s BMW radu X alebo pobyt v úžasnom hoteli Pierot. ### Za aktuálny 41. týždeň v roku 2018 vyberáme nasledovné príspevky:

Test Mercedes-Benz V220d Marco Polo 4MATIC: Vitajte doma!

Mercedes-Benz Triedy V vo výbave Marco Polo je čosi tak pútavé, že počas fotenia nás zastavovali neznámi ľudia, či by si mohli pozrieť interiér. Bez výnimky každý odchádzal s tým, že sa aspoň dvakrát obzrel a nikoho nenechal tento Mercedes chladným. To nie je iba o kuchyni priamo v aute, ale o celkovom charaktere prémiového kempingového automobilu, ktorý výrobca prepracoval do posledného detailu.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!