Lexus pracuje na najlepšom aute svojej histórie. Už poznáme jeho názov aj dizajn!

Čítajte viac v článku
Vydané  Text: 
**Zaujímavá správa pre fanúšikov značky Lexus! Spoločnosť zaregistrovala v americkej patentovej kancelárii ochrannú známku LQ v kategórii ,,autá a ich konštrukčné časti”. Podľa portálu Lexus Enthusiast, môže byť LQ označenie nového vlajkového crossoveru, založeného na koncepte LF-1 predstaveného v januári v Detroite.** Ochrannú známku LQ zaregistrovali 7.mája 2018 pod číslom 87909977 na americkom úrade pre patenty a ochranné známky. V označovaní vozidiel Lexus je písmeno L rezervované pre vlajkové modely, počnúc superluxusnou limuzínou LS, cez nové kupé Lexus LC až po Lexus LX – najväčšie SUV prémiovej triedy. Do tejto schémy logicky zapadá Lexus LF-1 Limitless, ktorý je v podstate syntézou troch spomínaných modelov. LF-1 výrobca označuje ako vlajkový crossover, spája dokonalý luxus limuzíny so štýlom kupé a priestrannosťou SUV. Písmeno Q v názve by podľa portálu mohlo znamenať Quintessence.
Nový Lexus LQ by mal byť založený na koncepte LF-1 predstaveného v januári v Detroite
Najnovší koncepčný model LF-1 Limitless z dielne kalifornského štúdia Calty Design Research vzbudil na autosalóne v Detroite veľkú pozornosť. Počas premiéry šéf americkej divízie Lexusu Jeff Bracken povedal rovno: ,,Toto auto musíme vyrobiť.” V rozhovore s Automotive News dodal, že LF-1 sa pre značku môže stať ďalším automobilom superlatívov. „Vyššia trieda luxusných automobilov je oblasť, v ktorej by sme chceli posilniť našu pôsobnosť,“ povedal Bracken. Podľa odhadu znalcov automobilovej brandže by sa mal model dostať na trh v roku 2021.
Nový Lexus LQ by mal byť založený na koncepte LF-1 predstaveného v januári v Detroite
Japonský časopis Mag-X predpokladá, že nový model bude debutovať s rovnakými pohonnými jednotkami ako najnovší Lexus LS – 3,5 litrovým benzínovým motorom V6 twin turbo a hybridnou jednotkou Lexus Multi Stage Hybrid System. Tiež predpokladajú, že v prevedení F bude konštruktéri použijú nový štvorlitrový motor V8 twin turbo s výkonom 600 kW. Lexus oznámil, že reálna je aj plne elektrická verzia vozidla a variant poháňaný vodíkovými palivovými článkami.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.