Objednali ste si Range Rover Velar? Možno si počkáte, na vine je nehoda v Anglicku

Nehoda odhalila slabinu krásneho SUV a tiež úplne nový Velar vo verzii kabriolet!
Vydané  Text: 

Čakacie doby na dodanie nových automobilov nie sú práve najpríjemnejšie. Nakonfiguruje si vlastné vytúžené auto, zaplatíte zálohu a potom čakáte aj celé mesiace na to, kedy ho výrobca konečne dokončí a pošle k vášmu predajcovi. Ak si objednávate Land Rover Velar v špeciálnej športovej úprave Special Vehicle Operations, vaša nedočkavosť bude o to väčšia. Potom je naozaj nepríjemné, keď vám predajca zavolá, že vaše auto je už na ceste, ale potom sa opäť ozve so smutnou správou, že bolo počas prepravy poškodené. A tak, že celý model je totálne nepoužiteľný a neopraviteľný! Nedávna nehoda v Anglicku je priam kuriózna, odhalila však slabinu tohto krásneho esúvečka, zároveň dala za vznik jeho novej špeciálnej verzii – SUV kabriolet!
Pri nehode sa poškodili dovedna tri vozidlá, okrem dvoch Velarov aj jeden Evoque. Najhoršie z nich dopadol práve ten Velar, ktorý prišiel o strechu vrátane stĺpikov karosérie. Akú slabinu teda nehoda odhalila? Horná polovica karosérie sa dá očividne strhnúť pomerne jednoducho, respektíve aspoň to tak na prvý pohľad vyzerá. Keby v aute sedeli ľudia, už by boli celkom určite po smrti. Je však nutné podotknúť, že taký enormný nápor by nezvládlo asi žiadne auto na svete, ak nepočítame obrnené transportéry. Hornú polovicu auta poškodila nákladná plošina nákladiaku, ktorý prevážal nové automobily a po poslednej vykládke ju vodič zabudol uložiť do východzej polohy. V dôsledku toho plošina narazila do mosta vedeného ponad diaľnicu a doslova odrezala strechu prevážaného Velaru.
Range Rover Velar v plnej paráde
Kto vie, možno dá táto nehoda za vznik myšlienky na Range Rover Velar Convertible, prvý prototyp je už na svete. Veď v minulosti už automobilka experimentovala s modelom Evoque Convertible a výsledok vôbec nevyzeral zle!








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.