KIA Blog

Kia posilňuje dizajnový tím vymenovaním Johna Buckinghama ako vedúceho skupiny Kia Next Design Group

Buckingham, ktorý sa svojej novej role ujal 1. júna, má viac ako 18 rokov skúseností s navrhovaním luxusných a čisto elektrických vozidiel.

Po vymenovaní viceprezidenta Teck Koun Kima za vedúceho skupiny Kia Next Design Group v januári tohto roka, Kia naďalej posilňuje svoj dizajnový tím.
Dizajnová filozofia spoločnosti Kia „zjednotenie protikladov“ stanovuje odvážnu ambíciu byť lídrom v budúcej mobilite a definuje progresívny prístup.
Vydané  Text: 

Kia oznámila vymenovanie Johna Buckinghama za vedúceho skupiny Kia Next Design Exterior Group s účinnosťou od 1. júna 2023.

Kia naďalej posilňuje svoje pôsobenie na poli dizajnu v súlade so snahou chopiť sa vedúcej úlohy v oblasti mobility a budovať zákaznícky úspešne portfólio elektromobilov. Začiatkom tohto roka bol viceprezident Teck Koun Kim vymenovaný do pozície vedúceho skupiny Kia Next Design Group a John Buckingham teraz prevezme úlohu vedúceho skupiny Kia Next Design Exterior Group, aby podporil odvážne dizajnérske ambície značky.

Viceprezident Kim dohliada na exteriér, interiér a tiež dizajn CMF pre celý rad vozidiel Kia. John Buckingham bude dohliadať na dizajn exteriéru vozidiel značky Kia a podporovať viceprezidenta Kima.

Inzercia

Advertisement

Inzercia

Prostredníctvom svojej filozofie dizajnu: „Zjednotenie protikladov“ chce spoločnosť Kia hrať významnú úlohu pri formovaní budúcnosti mobility. Karim Habib, výkonný viceprezident a vedúci Kia Design Center, za týmto účelom presadil pokrokovú a proaktívnu organizačnú kultúru na splnomocnenie návrhárov značky.

Keďže Kia pokračuje vo svojej transformácii smerom k udržateľnej mobilite a mení sa na ambicióznu značku, som nesmierne šťastný, že môžem privítať Johna Buckinghama v Kia Global Design Center. Jeho neuveriteľný talent a kreativita posilnia náš tím“, povedal Karim Habib, EVP a vedúci Kia Global Design Center. „Rovnako je pre nás fantastickou výhodou, že všetky naše produkčné projekty vedie Teck Koun Kim. So svojimi mimoriadnymi schopnosťami a cennými skúsenosťami môže posunúť našu dizajnérsku organizáciu v Namyangu ešte ďalej smerom k značke, ktorou chceme byť.“

Kia úspešne pôsobí v segmente elektrických vozidiel so svojimi konkurencieschopnými modelmi, ako sú EV6 a EV9, ktoré sa pýšia svojím inovatívnym dizajnom,“ povedal Teck Koun Kim, viceprezident a vedúci skupiny Kia Next Design Group. „Kia vynakladá nemalé úsilie na inováciu a reakciu na rýchlo sa meniace trhové prostredie napríklad tým, že naberá talenty zvonku. Očakávame, že John Buckingham, ktorý má najrôznejšie skúsenosti s prémiovými značkami a start-upmi, bude pre Kia Global Design Center veľkým prínosom.“

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Buckingham bude určovať budúce smerovanie exteriérového dizajnu Kia a prispeje k ambícii Kia, ktorou je stanovovať dizajnové štandardy v globálnom automobilovom priemysle. Buckingham, vďaka svojim rozsiahlym skúsenostiam s navrhovaním elektromobilov vie významne prispieť k exteriérovému dizajnu vozidiel Kia novej generácie, vrátane všetkých elektrických modelov.

S veľkou cťou a nadšením vstupujem do skupiny Kia Next Design Exterior Group. Teším sa na spoluprácu s mimoriadne talentovaným dizajnérskym tímom, ktorý pomôže ďalej definovať filozofiu progresívneho dizajnu „Zjednotenie protikladov“ a aplikovať tento prístup na ďalšiu generáciu exteriérov vozidiel Kia. Spoločne budeme stavať na mimoriadne pôsobivých súčasných produktoch a pracovať na novej generácii dizajnového výrazu,“ povedal John Buckingham, vedúci skupiny Kia Next Design Exterior Group.

Inzercia

Inzercia

Buckingham je vo svetovom automobilovom priemysle uznávaným talentom. Pred príchodom do spoločnosti Kia zastával vedúce dizajnérske pozície v niekoľkých luxusných automobilových značkách vrátane Bentley Motors, BMW a Faraday Future. Vo Faraday Future bol zodpovedný za finálny vývoj a uvedenie na trh elektromobilu FF91, vlajkovej lode značky ako aj za vedenie dizajnu jej budúcich modelov.

Kariéra

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

John Buckingham, vedúci skupiny Kia Next Design Exterior Group

  • 2023 ~: Kia Corporation, vedúci skupiny Kia Next Design Exterior Group
  • 2022 ~ 2023: Faraday Future, hlavný manažér pre automobilový priemysel
  • 2018 ~ 2021: Bentley Motors, manažér exteriérového dizajnu Advanced a Bespoke
  • 2012 ~ 2018 : BMW Designworks USA, Kreatívny riaditeľ
  • 2005 ~ 2011 : BMW Group Design, návrhár exteriéru
  • 2005 : Titul BA v odbore Automotive Design, Coventry University

Teck Koun Kim, viceprezident, vedúci Kia Next Design Group

Inzercia

  • 2023 ~: Kia, viceprezident, vedúci skupiny Kia Next Design Group
  • 2020 ~ 2023: Kia, viceprezident, vedúci skupiny Kia Next Design Exterior Group
  • 2018 ~ 2020: Kia, vedúci tímu tímu dizajnu exteriéru Kia
  • 2013 ~ 2018: Mercedes-Benz, Nemecko, hlavný dizajnér v tíme dizajnu exteriéru
  • 2011 ~ 2013: Mercedes-Benz, Nemecko, hlavný dizajnér v tíme pokročilého dizajnu
  • 2007 ~ 2011: Mercedes-Benz, Japonsko, dizajnér v Advanced Design Center Yokohama
  • 2005 ~ 2007: Daihatsu Motors, Japonsko, exteriérový dizajnér
  • 2004: Titul BA odbore priemyselný dizajn, Hong-Ik University








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.