Fotogaléria:RR Evoque bez strechy na videu

Modernizovaná Tesla ponúkne okrem technických vylepšení aj nový vzhľad.


V mnohých ohľadoch sa Tesla podobá skôr na softvérovú spoločnosť ako na automobilku. Zmienku o modelovom roku či facelifte by ste pri Tesle hľadali márne. Všetky úpravy, či už sa jedná o mechanickú, alebo elektronickú časť auta, sa skrývajú, podobne ako pri aplikáciách v mobilnom telefóne, za slovíčkom „update“.

Najnovšia verzia Modelu S sa môže pochváliť vylepšeným dizajnom. Hneď na prvý pohľad je jasné, že sa chce priblížiť k mladším súrodencom – Modelu 3 a X. Asi najvýraznejšou zmenou je absencia otvoru nasávania. Ten pri Tesle nemal žiadnu funkciu ani v minulosti a bol zaslepený. Išlo výlučne o to, aby elektromobil pôsobil čo najkonvenčnejším dojmom. Okrem toho dostal Model S aj novú grafiku svetlometov.

Všetky technické novinky sú prakticky prevzaté z Modelu X. Výhodou určite bude nabíjačka s vyšším prúdom o hodnote 48 A oproti pôvodným štyridsiatim. To ušetrí drahocenné minúty pri nabíjacej stanici. Poteší aj HEPA filter, ktorý dokáže filtrovať nebezpečné toxíny a patogény zo vzduchu. Určite príde vhod, keď pred vami nejaký nadšenec nafty s prebitým DPF filtrom podradí a šliapne na plyn.

V interiéri sa okrem nového dreveného obloženia nedočkáme veľkých zmien. S výrobou automobilka nemieni otáľať a aktualizovanú Teslu už začala vyrábať.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.