Fotogaléria:TEST: Audi TTS: Mechanický pomaranč

Nástupca triedy GLK prichádza s atraktívnejším vzhľadom, modernejšími technológiami a novým vzduchovým podvozkom.


Trieda GLC, ktorá nahrádza doterajšie označenie GLK sa bude na začiatku ponúkať s dvoma dieselovými a jedným benzínovým motorom. Z dieselov to bude 220d a 250d 4MATIC, s výkonom 125 kilowattov a 400 newtonmetrov, resp. 150 kilowattow a 500 newtonmetrov. Obe motorizácie by si nemali zobrať viac ako 5,0 až 5,5 litra nafty na sto kilometrov. Pre benzínové hlavy je tu 250 4MATIC, disponujúci výkonom 155 kilowattov a krútiacim momentom 350 newtonmetrov. Zoberie si v priemere 6,5 – 7,1 litra na sto kilometrov.

Podľa najnovších trendov, nové GLC bude možné si kompletne individualizovať. Pre docielenie žiadaného vzhľadového efeku môže zákazník vyberať z troch základných balíkov exteriéru: AMG Line, EXCLUSIVE a OFF-ROAD Exterior. Zvoliť si bude možné tiež z rozličných balíkov výbavy, ako napríklad Night package, na výber ponúkne Mercedes-Benz dvanásť farieb a pätnásť individuálnych vzhľadov kolies s maximálnou veľkosťou 20 palcov.

Individualizácia bude pokračovať aj v úplne novom interiéri, navrhnutom v designérskom jazyku aktuálnych Mercedesov. Aj tu bude na výber z balíkov AMG Line a EXCLUSIVE, plus nepreberné množstvo kombinácií farieb a materiálov čalúnenia a dekorov.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Štandardná výbava zahŕňa množstvo prvkov z vyšších kategórií. Nové GLC vás zahrnie prvkami aktívnej bezpečnosti; samozrejmosťou je asistent prevencie kolízie, asistent osvetlenia a systém sledovania bdelosti vodiča, rovnako ako stabilizačný program s asistentom prejazdu zákruty a permanentný pohon všetkých štyroch kolies 4MATIC už v základe. Na želanie je potom k dispozícii vzduchové odpruženie Air Body Control, rozšírený pomocník dynamiky Dynamic Select a Off-Road Engineering balík s piatimi špecifickými nastaveniami pre jazdu v teréne.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.