Fotogaléria:Kia Carnival 2.9 CRDi: Rodinná oslava

Automobilka Ford uvádza v plnom lesku špičkové prevedenie svojho Mustangu. Deň po premiére konečne uvoľnila pár zaujímavých záberov.


Prvé stroje „G.T. 350 „vyšľachtil Carroll Shelby už z prvej generácie Mustangu. Niesli emblémy Cobra na karosérií aj pod kapotou, ktoré priamo odkazovali na Cobry, ktoré Shelby staval na základe britských roadsterov AC. Mustangy GT350 vznikali od roku 1965 a vynikali pomerne vrtkými jazdnými vlastnosťami a znamenitými výkonmi, vďaka čomu tieto vozidlá dočkali celého radu športových podvozkov. Odľahčená konštrukcia disponovala vzadu nápravou z väčšieho modelu Ford Galaxie, štvorstupňovou manuálne radenou prevodovkou a upraveným osemvalcom 289 cu.in. s objemom 4,7 l.

Ten bol vtedy najväčšou jednotkou, aká sa do Mustangu dodávala, Carroll Shelby z nej predovšetkým vďaka novému nasávaniu a výfukom vydoloval 310 koní (228 kW). Na túto tradíciu teraz nadväzuje Shelby GT350 Mustang, ktorý práve oslávil svoju premiéru a stáva sa špičkovým prevedením aktuálnej generácie modelu Ford Mustang. O postavenie typu Shelby GT350 Mustang vypovedá už prvý pohľad na jeho karosériu, ktorý vyniká novými nárazníkmi a radom aerodynamických doplnkov. Za špeciálnymi 19-palcovými zliatinovými diskami obutými do pneumatík Michelin Pilot Super Sport skrývajú kotúče Brembo s priemerom 394 mm vpredu a 380 mm vzadu.

Presne parametre pohonnej jednotky Ford zatiaľ nezverejnil, ale to nie je žiadne prekvapenie. Nový Shelby GT350 Mustang sa totiž začne predávať až v druhej polovici budúceho roka. Isté je, že upravený, atmosféricky plnený osemvalec stále s objemom 5,2 l bude dosahovať výkon cez 500 koní a krútiaci moment okolo 540 Nm. Ten sa bude k zadným kolesám dostávať cez šesťstupňovú manuálne radenú prevodovku a samosvorný diferenciál Torsen, v rámci príplatkovej sady Track Pack dostanete tiež dodatočné chladiče oleja v motore a v prevodovke.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.