TEST: Porovnali sme ponuku občerstvenia čerpacích staníc na bratislavskom obchvate

Prichádzate do Bratislavy, alebo ňou prechádzate? Poradíme vám, na ktorej pumpe sa najlepšie občerstvíte.
Vydané  Text: 

Smer od Brna

OMV – Lamač

Prakticky ihneď po príjazde do Bratislavy smerom od Brna vás privíta frekventovaná, no o to lepšie vybavená pumpa. Nájdete na nej kompletnú ponuku občerstvenia Viva, to jest čerstvé bagety a aj tradične chutnú kávu. Najesť sa môžu aj vegetariáni, v ponuke sú aj bagety, respektíve obložené pečivá bez mäsa. Všetky vám na požiadanie zapečú v špeciálnej piecke, ktorá urobí povrch teplý a chrumkavý, no vnútro ostáva studené. OMV za túto piecku chválime so štandardným ohrevom v mikrovlnke sa to nedá ani porovnať.

Malá káva -1,29 eur
Veľká káva – 1,49 eur
Bagety od 1,89 – do 2,99 eur
0,5 l vody – 0,72 eur

PLUS: veľký výber občerstvenia, zapekacia piecka
MÍNUS: vyššia cena 0,5 l vody

Slovnaft – Viedenská cesta

Do prehľadu sme zaradili aj túto čerpaciu stanicu na hranici obchvatu a Viedenskej cesty. Je na ňu trochu krkolomnejší nájazd, ale flotiloví vodiči, ktorí nemajú napríklad na výber inú značku sa na ňu istotne dokážu dostať. Inak ju odporúčame iba dobrodruhom, ktorí si chcú pripomenúť duch začiatku 90tych rokov. Ponuka občerstvenia je chudobná, nič čerstvé nie je v ponuke, aj keď na čerpacej stanici je dopekacia piecka. Obsluha nás informovala, že nefunguje a aj keby fungovala, tak povedia, že nefunguje.

Na bratislavskom obchvate nájdete čerpaciu stanicu Slovnaft trikrát
Ilustračná fotografia


Káva – 0,89 eur
Minerálka – 1,35 eur

PLUS: nízka cena kávy
PLUS: spomienka na 90te roky
MÍNUS: všetko ostatné

OMV – Digital park

Ak sa chcete občerstviť na tejto stanici, musíte odbočiť z diaľničného obchvatu a ísť súbežné s ním, čerpacia stanica je však pozdĺž obchvatu, preto sme ju zaradili do porovnania. Čo sa čerstvého občerstvenia týka, tak sme mohli rátať iba s pochutinami z lístkového cesta, objavili sme aj pizze. Čerstvé bagety absentujú. Na naše prekvapenie sme objavili v chladničke parenicu. Výhodou tejto pumpy je oddelená časť, takže tam môžete absolvovať aj obchodné stretnutie pri šálke kávy.

OMV má pri bratislavskom obchvate najbohatšie zastúpenie
Ilustračná fotografia


Malá káva – 1,19 eur
Veľká káva – 1,39 eur
Bagety balené od – 2,39 eur
0,5 l vody – 0,59 eur

PLUS: cena kávy a občerstvenia
MÍNUS: menší výber občerstvenia

Shell – Einsteinova

Podobne aj v prípade tejto čerpacej stanice na ňu musíte odbočiť z obchvatu na paralelnú Einsteinovu ulicu. V ponuke občerstvenia nechýbajú ani čerstvé bagety, ktoré však lepšie vyzerajú, ako chutia. Croissant aj bageta boli suché a ľadové a plnka bola iba do polovice pečiva, keďže sú narezané ani do polovice. Na druhej strane je v ponuke aj hot-dog s viacerými druhmi párku, či s klobáskou. Zaujímavosťou je ponuka Starbucks on the go, ktorá však znamená najdrahšiu kávu, akú si môžete na pumpe kúpiť. Za značku sa platí, ak máte radi veľké reťazce, vyhovejú Vám. Malá aj veľká káva bude stáť takmer dve eurá. Na druhej strane pumpa ponúka aj klasickú kávu za štandardnú cenu, tú si však nemusíte všimnúť na prvý pohľad. Kaviarenské sedenie si našlo miesto len uprostred regálov, čo nemusí byť každému komfortné.

V blízkosti obchvatu je iba jedna stanica Shell
Ilustračná fotografia


Malá káva – 1,70 eur (Starbucks)/1,20 eur Shell
Veľká káva – 1,70 eur (Starbucks)/1,40 eur Shell
Bagety čerstvé – 2,99 eur
Hot-dog – od 1,99
0,5 l vody – 0,59 eur

PLUS: ponuka sladkého občerstvenia,
MÍNUS: vysoká cena kávy

OMV Zlaté piesky

Poslednou čerpacou stanicou, ktorú máte na obchvate možnosť navštíviť je OMV na Zlatých pieskoch. Vzhľadom na jej polohu je veľmi dobre vybavená a aj zvyknutá na vodičov, ktorí sa tam chcú občerstviť. Ponuka občerstvenia je bezkonkurenčne široká, nechýbajú ani čerstvé bagety a samozrejme aj káva. Aj tu bagety zapekajú. Ponúkajú aj pizze, či rusticini, príjemne nás prekvapila ponuka baleného sushi. Vyberú si aj vegetariáni. Potešili nás ceny, čerpacia stanica neťaží zo svojej polohy a neprihadzuje si cenu na najčastejšie využívané položky, pomer cena/výkon je priaznivý. Nechýbalo kaviarenské posedenie.

Malá káva – 1,29 eur
Veľká káva – 1,49 eur
Bagety čerstvé od – 1,59 eur
0,5 l vody – 0,59 eur

PLUS: cena kávy a občerstvenia, široký výber
MÍNUS: dostatok miesta, no vzhľadom na množstvo ľudí všetko obsadené

najväčšie prekvapenie na OMV na výjazde z BA smer Senec. Balené Sushi a prekvapivo chutné


Smer od Senca

Slovnaft – Zlaté piesky

Tesne po príjazde do Bratislavy, máte možnosť odbočiť a občerstviť sa na čerpacej stanici Slovnaft. Privíta vás v príjemnej atmosfére s novým konceptom občerstvenia fresh corner, ktorý zahŕňa nielen čerstvé bagety, ale napríklad aj polievku. V strede predajne nájdete aj kávomat, kde je káva lacnejšia a ak chcete kvalitnejšiu, spravia vám ju za pultom z preso stroja. Pozitívne hodnotíme aj ponuku cukroviniek, no cenu za mnohé tovary sa dozviete až pri platení keďže ceny nie sú uvedené pri výrobkoch, ale napríklad iba v rohu vitríny. Malou nevýhodou je aj menší výber čerstvých bagiet (3 druhy) a to, že plnka je iba do polovice pečiva, keďže to je narezané ako na americký hotdog.

Malá káva – 1,35 eur/1,25 automat
Veľká káva – 1,90 eur/1,80 automat
Bagety čerstvé od – nezistili sme
0,5 l vody – 0,65 eur – akcia inak 0,75 eur

PLUS: ponuka občerstvenia, cukrovinky
MÍNUS: drahšia káva, chýbali ceny bagiet

OMV Einsteinova

Opäť musíte zbehnúť z diaľnice na to, aby ste sa na spomínanej pumpe mohli občerstviť. Vzhľadom na polohu, ktorá je pre čerpaciu stanicu mierne nevýhodná, nás prekvapilo pomerne skromné občerstvenie. Čerstvé bagety absentovali, zachraňovala to iba dobrá ponuka sladkých croissantov, vzbrať ste si mohli aj pizzu a príjemne nízka cena kávy. Naopak, prekvapila nás vyššia cena pollitrovky.

Malá káva – 1,20 eur
Veľká káva – 1,40 eur
Bagety balené od – 2,59 eur
0,5 l vody – 0,89 eur

PLUS: cena kávy
MÍNUS: cena pollitrovky

OMV Aupark

Asi najfrekventovanejšia čerpacia stanica, aj v čase našej návštevy bola plná klientov. Nechýba občerstvenie vo forme čerstvých bagiet, či plneného pečiva. Solídna je aj ponuka croissantov a iných pochutín z lístkového cesta. Pochváliť môžeme aj civilné pásmo cien občerstvenia, ktoré nezneužíva polohu. Pozitívne hodnotíme aj kaviarenskú časť s civilným sedením. Novinkou je ponuka talianskej klasiky v podobe pízz a rusticín a opäť piecka, ktorá rozličné bagety a ďalšie vychytávky zapečie na povrchu, no vnútro zostáva studené.

Malá káva – 1,29 eur
Veľká káva – 1,49 eur
Bagety čerstvé od – 1,59 eur
0,5 l vody – 0,59 eur

PLUS: cena kávy, posedenie
MÍNUS: menší výber z čerstvého pečiva v čase návštevy

Slovnaft Lamač

Opäť je to pumpa, na ktorú musíte odbočiť z diaľnice, takže je pre niektorých pomerne ľahké minúť ju. Napriek tomu je ponuka občerstvenia bohatá a pestrá, hoci v čase našej návštevy už bagety neboli a ostali iba cukrovinky. Obsluha tvrdila, že čerstvé bagety budú až nasledovný týždeň. Pravdepodobne išlo o menšiu rekonštrukciu. Pozitívne hodnotíme aj úroveň sedenia, ktoré umožní vychutnať si občerstvenie, hoci v vlastne nebolo čo.

Malá káva – 1,35 eur
Veľká káva – 1,70 eur
Bagety čerstvé od – 2,50 eur
0,5 l vody – 0,65 eur akcia

PLUS: posedenie
MÍNUS: chýbajúce bagety

Záverečné hodnotenie:

To, kde sa rozhodnete pre občerstvenie je na Vás, každopádne zápchy vedia cestu po bratislavskom obchvate riadne predĺžiť. Najviac čerpacích staníc má OMV, pričom ich vlajkové lode sú v Lamači, pri Auparku a na Zlatých pieskoch. Vydala sa „talianskou“ cestou, stavila na pizze a ostatné pochúťky zapeká v špeciálnej piecke, ktorá zapečie vrch, ale vnútro zostáva studené. Konkuruje im zmodernizovaný Slovnaft na Zlatých pieskoch a Shell s kávou z veľkého reťazca a variáciami hot dogov.

V prípade čerpacích staníc je ich značka až na druhom mieste. Badateľný je najmä výrazný kvalitatívny skok medzi zrekonštruovanými čerpacími stanicami a tými, ktoré ešte to šťastie nemali. Každopádne rozdiel oproti minulým rokom, keď bola vrcholom kulinárskeho umenia na čerpačkách balená bageta a granulovaná káva z automatu, je našťastie badateľný.

Tip: v prípade bagiet, špeciálne tých čerstvých som si všimol, že nie je všetko zlato čo sa blyští. Dávajte si pozor na marketingový chyták: Vo výklade vyzerajú bagety výborne, no sú narezané len do polovice – presne tej, ktorá je otočená smerom k Vám. Tá druhá je len suché pečivo. Všimol som si to napríklad na Shellke na Einsteinovej a na Slovnafte pri vjazde do Bratislavy od Senca. Tam si radšej dajte polievku, alebo hot dog, jedine, že ste fanúšik suchého pečiva.

Záverečné poradie:

1. OMV Lamač
2. Slovnaft Zlaté Piesky
3. OMV Zlaté Piesky
4. OMV Aupark
5. Shell Einsteinova
6. OMV Digital Park
7. OMV Einsteinova
8. Slovnaft Lamač
9. Slovnaft Viedenská cesta – neodporúčame









Pokračujte na ďalší príspevok »