VIDEO: Tesla Model Y podstúpila testy Euro NCAP. Jej výsledky prekvapili…

Tesla Model Y podstúpila nárazové testy Euro NCAP. Ako sa jej darilo?
Vydané  Text: 

Kompaktné SUV Tesla Model Y bolo posledným autom z modelového portfólia americkej automobilky, ktoré nepodstúpilo nárazové testy Euro NCAP. To sa však pred nedávnom zmenilo. Vo všeobecnosti sa očakávalo, že tieto náročné skúšky dopadnú dobre, no Tesla aj tak prekvapila. Môžeme o tomto modeli teda hovoriť, že ide o najbezpečnejšie auto na svete? ### Predbehla aj EQS V minulom roku sa stal najbezpečnejším elektromobilom sveta Mercedes-EQ EQS, ktorý si odniesol túto trofej hneď v dvoch hodnotených kategóriách. Istým spôsobom bol tento luxusný elektromobil považovaný aj za najbezpečnejšie auto na svete. Teraz sa však zdá, že narazil na tvrdú konkurenciu, ktorá ho v mnohých kategóriách prevyšuje. Tesla Model Y totiž v hodnotení testov Euro NCAP dosiahla v jednej kategórii takmer 100%.

Nové Dacie Sandero Stepway a Logan totálne prepadli v testoch Euro NCAP

Dacia Sandero Stepway a Logan sa podrobili nárazovým testo Euro NCAP. Ich výsledok mnohých určite nepoteší. Ide totiž o najnižšie hodnotené autá od roku 2018.

Nárazové testy sa za posledné roky poriadne zmenili. [Predchádzajúce modely značky Tesla](https://www.euroncap.com/en/ratings-rewards/latest-safety-ratings/#?selectedMake=7315&selectedMakeName=Tesla&selectedModel=0&selectedStar=&includeFullSafetyPackage=true&includeStandardSafetyPackage=true&selectedModelName=All&selectedProtocols=45155,41776,40302,34803,30636,26061,24370,-1&selectedClasses=1202,1199,1201,1196,1205,1203,1198,1179,40250,1197,1204,1180,34736,44997&allClasses=true&allProtocols=true&allDriverAssistanceTechnologies=false&selectedDriverAssistanceTechnologies=&thirdRowFitment=false) si vždy odniesli z hodnotenia Euro NCAP extrémne vysoké bodové skóre, avšak to bolo udelené za iných okolností a pri iných testovacích scenároch. Samozrejme, tým nechceme povedať, že Tesla zaspala vývoj a od posledných nárazových skúšok svoje staršie modely neaktualizovala. Model Y aj napriek podstatne prísnejším kritériám, v porovnaní s ostatnými autami značky, dokázal cez Euro NCAP prejsť s prstom v nose. V dvoch kategóriách pritom stanovil úplne nové rekordy.
Takmer vo všetkých kategóriách získal Model Y nadpriemerné hodnotenie.
### Rekordné hodnotenie Prvou z nich je ochrana dospelej posádky. **Z maximálneho možného bodového zisku 38 bodov si Model Y odniesol 36,9**. Ochrana spolujazdca na predných sedadlách bola hodnotená ako dobrá, čo je maximálne možné hodnotenie. Tesla navyše dokázala, že rovnaká úroveň ochrany bude poskytnutá všetkým pasažierom bez rozdielu ich výšky či polohy, v ktorej na sedadle sedia. Jedinou kategóriou, ktorá bola hodnotená horšie ako adekvátna, je čelný náraz, kedy auto aj vzhľadom na svoju výšku získalo hodnotenie „marginal“, čo predstavuje priemer.

Tieto autá sú životu nebezpečné! Euro NCAP zverejnil nové výsledky nárazových testov, z ktorých mrazí

Renault Zoe nezvládol nárazové testy, Dacii Spring sa podarilo získať jedinú hviezdičku.

Ďalšou hodnotenou kategóriou bola ochrana detskej posádky. Tu získal Model Y oproti Mercedes-EQ EQS nižšie hodnotenie. Nebolo to však spôsobené horšou ochranou detí alebo nebezpečnejšími vplyvmi interiéru po zrážke. Išlo len o to, že na predných sedadlách Modelu Y sa nenachádza systém Isofix, za čo boli Tesle strhnuté body. **Celkovo tak v tejto kategórii získala len 43 bodov zo 49**.
V ochrane dospelej posádky dokonca Model Y stanovil úplne nový rekord v hodnotení.
### Najbezpečnejšie auto na trhu? Najnižšie skóre si Model Y odniesol z hodnotenia ochrany chodcov a ostatných účastníkov premávky. Zlé hodnotenie si odniesla najmä spodná hrana čelného okna a okolité stĺpiky. Tie neposkytovali dostatočnú ochranu pre hlavu chodca, ktorý utrpel stret s vozidlom. Na druhú stranu výborné hodnotenie si odniesli systémy zabraňujúce stretu s chodcom alebo cyklistom, kde auto získalo takmer maximálne možné skóre. **Celkovo v tejto kategórii Model Y získal 61,5 bodu zo 72 možných**.

Takto sa zmenila bezpečnosť áut. V starom by ste nemali šancu / Video

Čelná zrážka má v mnohých prípadoch fatálne následky. Avšak, keď sa stretne moderné auto s tým skoršie vyrobeným, víťaz je prakticky jasný.

Inzercia

Advertisement

Inzercia

Druhý rekord v hodnotení, ktorý sa Tesle podarilo stanoviť je ponuka bezpečnostných asistenčných systémov a predvídanie kolízie. **Tu si Model Y odniesol až 15,7 bodu zo 16 možných**. Mierny pokles hodnotenia nastal len v prípade núdzového brzdenia pri zabránení stretu s brzdiacim autom. Nešlo však o žiadnu zrážku ale len mierne kozmetické strhnutie bodov. Celkovo tak Model Y Euro NCAP radí medzi najbezpečnejšie autá, ktoré je možné aktuálne na trhu zakúpiť.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.