Poradca pri kúpe Škoda Karoq: Status Quo

Po štyroch rokoch absolvovala Škoda Karoq ľahkú modernizáciu. Čo sa zmenilo a ako vyberať? Poradíme vám, ktorá motorizácia a výbava sa oplatí najviac!
Vydané  Text: 
Čo funguje, meniť netreba. V po dobnom duchu pristupovali inžinieri v škodovke k návrhu modernizovanej verzie modelu Karoq. Navyše ide o druhý najpredávanejší model značky hneď po Octavii, takže akákoľvek zmena si vyžadovala citlivý prístup zo strany konštruktérov aj dizajnérov. To však neznamená, že sa nič nezmenilo. Nová Škoda Karoq prichádza s vylepšeniami, ktoré majiteľovi zlepšia a uľahčia každodenný život.
Nadpriemerná svetlá výška a bohaté oplastovanie karosérie chránia auto pred nepríjemnými škrabancami
Príkladom môžu byť nové svetlomety, ktoré disponujú Full LED technikou už od základnej výbavy. Vo výbave Style sú potom štandardne k dispozícii vyspelejšie Matrix svetlomety s funkciou vyrezávania protiidúcich vozidiel. Tento druh svetelnej techniky odporúčame najmä vodičom, ktorí sa v nočných hodinách pravidelne pohybujú na okresných cestách. Matrixy neoslňujú protiidúce vozidlá, no zároveň dokonale osvetlia krajnicu, kde sa môže pohybovať zver, neosvetlený cyklista, alebo chodec.
Full LED svetlomety patria k štandardnej výbave modelu Karoq. Vyššie stupne ponúkajú aj Matrix technológiu
Zadné svetlomety taktiež využívajú LED technológiu, smerovky sú po novom dynamické
Moderné technológie sa dostali aj do interiéru. Pred vodičom môžete za príplatok nájsť digitálny prístrojový panel s uhlopriečkou až do veľkosti 10, 25 -palca. Na stredovom paneli sa potom nachádza 8- alebo 9,2-palcová obrazovka multimediálneho rozhrania. Ovládať sa dá dotykom, ale aj hlasom cez hlasový asistent Laura. Pokiaľ ide o samotný výber medzi rádiom Bolero a navigačnými systémami Amundsen alebo Columbus, musíte si odpovedať na otázku či potrebujete v aute zabudované mapové podklady, alebo plánujete v budúcnosti využívať doplnkové online služby. Pri výbere drahších systémov netreba zabúdať ani na skutočnosť, že mnohé online služby fungujú na princípe predplatného. Za doplnkové funkcie si tak budete musieť časom platiť rovnako ako za Netflix, prvý rok po zakúpení vozidla sú však grátis. Konzervatívnejším vodičom preto odporúčame základné Bolero, ktoré podporuje zrkadlenie obrazovky mobilných telefónov aj cez bezdrôtový prenos či hlasové ovládanie. Pokiaľ si vystačíte s Apple CarPlay a Android Auto, môžete s Bolerom ušetriť od 367 do 1 337 €.
Karoq ponúka jednoduchý interiér, ktorý kombinuje modernú konektivitu s klasickými fyzickými ovládačmi pre rádio a klimatizáciu. Všetko je poruke, prakticky na nič si nemusíte zdĺhavo zvykať a bonusom sú skutočne štedré odkladacie priestory. Modernizácia ozvláštnila sedadlá aj palubnú dosku novými farbami a materiálmi
Tieto peniaze potom môžete investovať napríklad do komfortu alebo dizajnových prvkov. Karoq ponúka nové čalúnenia z recyklovaných alebo vegánskych materiálov v rámci Eko paketu (+ 796 €). Na obrázkoch môžete vidieť zaujímavú kombináciu umelej kože a ekologického čalúnenia Suedia v elegantnom hnedom prevedení. Atmosféru v kabíne zušľachťujú zaujímavé dekoračné lišty (Piano Black/Nisha) na palubnej doske a výplniach dverí, ako aj ambientné osvetlenie s desiatimi farbami (+ 381 € alebo štandardne vo výbave Style). Novinkou je aj elektricky ovládané sedadlo s pamäťovou funkciou nielen pre vodiča, ale aj pre spolujazdca (+ 1 030 €).
Ak plánujete investovať najmä do pragmatických doplnkov, skromný príplatok v hodnote 217 € za plnohodnotnú 230 V zásuvku v druhom rade rozhodne neoľutujete. To isté môžeme napísať aj o parkovacej kamere, ktorá je pre stupne Ambition a Style dostupná za príplatok 570 €. Fantastické je tiež nezávislé kúrenie kabíny, vďaka ktorému si môžete v zime na diaľku predhriať interiér auta. Táto funkcia navyše predlžuje životnosť pohonného ústrojenstva tým, že ohrieva aj motorovú časť a nedochádza tak k ťažkým studeným štartom. Každá zábava však niečo stojí, v tomto prípade si budete musieť pripraviť 1 099 alebo 1 270 € v závislosti od motorizácie pod kapotou.
Vzadu nechýba stropné madlo, pohodlná lakťová opeirka ani nabíjacie USB porty pre mobilné zariadenia. Priestoru je všade dostatok aj na dlhú cestu
Ukážkovú variabilitu dopĺňa otvor na lyže a rezervné koleso. Konkurencia na tieto užitočné drobnosti častokrát zabúda, Škoda ich ponúka za príplatok
### Sportline Športovo ladená verzia Sportline pridáva čiernu lesklú masku, čierne spätné zrkadlá, lemy okien či strešné nosiče. V sérii sú 18-palcové disky Procyon aj Full LED Matrix svetlomety. Štandardnou výbavou sa Sportline radí nad stupeň Style, čoho dôkazom je bohatší zoznam prvkov. Samozrejmosťou je navigačný systém Amundsen, adaptívny tempomat, elektrické veko batožinového priestoru, športový volant, desaťpalcový virtuálny prístrojový štít či športové sedadlá. Model Sportline sa začína od 30 760 €.
Modernizácia priniesla nové dizajny kolies s rozmermi od 17 do 19 palcov. Aerodynamické kryty pomáhajú znižovať priemernú spotrebu
### Za čo si priplatiť? * **PAKET SIMPLY CLEVER (+ 94 €)**: Chytré riešenia v škodovke nemôžu chýbať. Za skromný príplatok navyše získate odpadkový kôš vo výplní dverí, sieťový program s cargo elementmi do batožinového priestoru či mimoriadne praktický obojstranný koberec, ktorý je z jednej strany pogumovaný a z druhej čalúnený. * **VARIOFLEX (+ 657 €)**: Máte rodinu, alebo pravidelne prevážate väčšie predmety? VarioFlex sú špeciálne zadné sedadlá, ktoré môžete samostatne sklápať, alebo z auta úplne vybrať. Okrem toho umožňujú zmenu konfigurácie zadného sedenia tak, aby mali cestujúci vzadu viac životného priestoru. Za dodatočných 95 € môžete navyše získať aj sklopné operadlo sedadla spolujazdca. * **REZERVA (+ 150 až 245 €)**: Pre modely s predným náhonom je k dispozícii klasická dojazdová, alebo plnohodnotná rezerva na disku z ľahkej zliatiny.
ŠKODA KAROQ s financovaním cez ŠKODA Financial Services Úspešné a praktické SUV s modernizovaným vzhľadom a technológiami si viete zaobstarať s výhodným financovaním bez poplatkov, s nízkou splátkou a akontáciou od 10% do 40%.  
Model ŠKODA KAROQ 2.0TDI Style
Cena vozidla 41 166,00 €
Typ financovania ŠKODA NaMieru (3 možnosti ukončenia financovania)
Akontácia 30% (12 350 €)
Výška úveru 28 817 €
Spracovateľský poplatok 0 %
Posledná navýšená splátka 24 371 €
Dĺžka splácania 48 mesiacov
Poistenie v splátke (Allianz) PZP, HP, GAP, poistenie čelného skla, náhradné vozidlo
Výška mesačnej splátky 299 € vrátane poistenia
Kalkulácia platí pre právnickú osobu. Viac info o možnostiach financovania vozidiel zn. ŠKODA nájdete na stránkach koncernovej lízingovky www.vwfs.sk alebo u autorizovaných predajcov zn. ŠKODA.








Pokračujte na ďalší príspevok »