Point S: Záruka kvality

Vedeli ste, že Point S je významná medzinárodná sieť pneuservisov a jej korene siahajú až do roku 1971? Lenže čo z toho vyplýva pre zákazníkov? Viac, než by ste si mysleli!
Vydané  Text: 
Na fotografii: Mgr. Michal Adamec, majiteľ Autocentrum Swing, Zlaté Moravce, Gabriel Nagy, konateľ spoločnosti Point S Slovakia
Všetko sa začalo vo francúzskom meste Lyon, odkiaľ sa sieť Point S rozšírila po celej Európe. Dnes pôsobí Point S na piatich kontinentoch. Na Slovensku pôsobí táto firma od 2015 cez Point S Slovakia, ktorý vlastní franšízu pre celé Slovensko a momentálne tu má 35 partnerov od Bratislavy, cez Kežmarok až po Košice. O tom, akú úlohu zohráva Point S z pohľadu zákazníkov ale aj pneuservisov, sme sa rozprávali s Gabrielom Nagyom, konateľom a spolumajiteľom Point S Slovakia. **Aké výhody má pneuservis, ak s vami spolupracuje?** – Tým, že [Point S](https://www.point-s.sk/) spolupracuje s viacerými značkami pneumatík, partneri zostávajú nezávislí a môžu zákazníkovi ponúknuť skutočne tie pneumatiky, ktoré potrebuje. Navyše cez sieť Point S **majú nárok nakupovať pneumatiky priamo od výrobcov – bez ďalších sprostredkovateľov**. To sa pozitívne prejaví na cene, ale aj na kvalite a čerstvosti pneumatík. Môžu taktiež ťažiť z rôznych marketingových súťaží – či už lokálnych, alebo aj európskych. **Ako taká súťaž vyzerá?** * Napríklad **súťaž Smart Days** na zimnú sezónu – boli do nej zapojené dve značky: naša privátna značka Point S, pre ktorú nám pneumatiky vyvíja a vyrába Continental, alebo Yokohama. Ak si zákazník kúpil minimálne dve pneumatiky, mohol sa zaregistrovať do súťaže, kde sa následne vylosoval jeden výherca z troch krajín. Minulý rok prebiehala táto súťaž na Slovensku, vo Fínsku a v Nórsku. Cenou bol Peugeot e-208 GT Line, čo je podľa mňa veľmi slušná cena. A vyhrala ho mladá rodinka na Slovensku! * Teraz prebieha **súťaž Lucky Days**, ktorá je zameraná na značku Point S a Goodyear. Pri kúpe minimálne dvoch pneumatík sa zákazník môže zaregistrovať do súťaže a každý súťažiaci automaticky niečo vyhráva. Tu napríklad dva filmy z Rakuten TV, plus je zaradený aj do súťaže o hlavnú výhru. Tou je teraz 6-dňový zájazd do Los Angeles. Ceny všeobecne bývajú veľmi slušné. **Čo môže zákazník očakávať od pneumatík Point S? Nie je to všeobecne známa značka.** * Po Európe sa z tejto značky predá cca milión pneumatík ročne. Jej portfólio zahŕňa letnú pneumatiku Point S Summer, zimnú Point S Winter, ktorá má nový dezén a v ponuke sú aj celoročné pneumatiky Point S 4 Seasons. Všetko sú to kvalitné pneumatiky, ktoré pre nás vyvinul Continental a v jeho závodoch sa aj vyrábajú. Spomeňme Púchov, Otrokovice, Korbach v Nemecku, závod vo Francúzsku, v Portugalsku a niektoré rozmery sa vyrábajú aj v Rumunskom závode Continentalu. Tie rozmery, ktoré sa vyrábajú napríklad v Púchove, schádzajú z rovnakej výrobnej linky ako pneumatiky Matador, Barum či Semperit, takže o kvalite netreba vôbec pochybovať.
Pneuservis Point S Zlaté Moravce
**Ako obstoja v porovnaní s konkurenciou?** * Keďže väčšina oficiálnych testov pneumatík nezahŕňa medzi testované modely privátne značky, oslovili sme TÜV SÜD, čo je uznávaná spoločnosť v celej Európe, aby naše pneumatiky otestovala. Výsledky testu sú vystavené v každom pneuservise Point S a naše pneumatiky v ňom obstáli veľmi dobre. **Čím sa odlišujú služby Point S od iných pneuservisov?** * Napríklad službou [Pneugarancia](https://www.point-s.sk/pneugarancia/). Podrobne je o tejto službe všetko napísané na stránke pneugarancia.sk, ale v skratke: ak sa vám do roka od kúpy 4 pneumatík v servisnej sieti Point S s jednou z pneumatík niečo stane (napríklad defekt), túto pneumatiku zákazníkovi vymeníme bez klasického reklamačného procesu. Táto akcia sa vzťahuje na značky Point S, Continental, Hankook, Yokohama a Michelin.
Pneumatiky Point S
**Ako by ste teda v skratke popísali Point S?** * Je to jediná sieť skutočne nezávislých pneuservisov po celom svete. Nie je viazaná na žiadneho výrobcu. Pre koncového zákazníka a pre pneuservisy to znamená, že majú možnosť nakupovať pneumatiky priamo od výrobcov Continental, Yokohama, Michelin, Bridgestone, Goodyear, Vredestein, Hankook, plus sem patria aj budgetové značky týchto výrobcov – Matador, Barum, Semperit, Laufenn, BF Goodrich. **Čo u vás získa zákazník navyše?** * Odborné poradenstvo a kvalitné služby. My sa snažíme vyberať si partnerov tak, aby zapadali do našej koncepcie, aby mali nejakú úroveň a najmä aby boli profesionáli. To znamená aj top vybavenie a schopnosti prezúvať napríklad aj extrémne veľké RunFlat pneumatiky.
Predaj pneumatík Zlaté Moravce
**A čo získajú partneri?** * Vylepšené obchodné podmienky s priamou spoluprácou s už spomínanými výrobcami, získava našu privátnu značku Point S, získava Pneugaranciu a aj poradenstvo v oblasti online priestoru, databázy pre webshop a výhodnú zmluvu s logistickou spoločnosťou DPD. Navyše organizujeme pre našich partnerov aj rôzne školenia zo sveta pneumatík a servisu, aby mali vždy najnovšie informácie. * Na tento rok sa chystá ďalšia novinka, z ktorej sa budú tešiť obe strany: je to [aplikácia My Point S](https://prezujma.sk/), ktorá funguje na Androide aj iOS, pričom koncovým zákazníkom umožňuje prihlásiť sa k našim partnerom. Vedia si rezervovať termín, kontrolovať objednávky či kontrolovať uskladnené pneumatiky. Z aplikácie budú navyše dostávať aj push notifikácie ako pripomienky termínov servisu a podobne. * Partnerom taktiež ponúkame oblastnú ochranu. To znamená, že pokiaľ sa nejedná o veľké mesto typu Bratislava či Košice, je tu garancia, že bez súhlasu sa neotvorí v blízkosti ďalší pneuservis Point S.
### Rozhovor s výhercami Peugeotu e-208 **Prečo ste si zvolili na kúpu pneumatík práve Autocentrum Swing?** * Chodíme okolo neho každý deň, keďže žijeme v blízkosti. Je to veľmi pekný servis a keď sme potrebovali nové zimné pneumatiky na naše auto, tak sme sa tu zastavili. Vedúci bol veľmi milý, poradil nám s pneumatikami a dokonca nám oznámil, že ich vieme mať ešte v ten deň.
Súťaž Point S
**Vedeli ste o súťaži?** * Nevedeli, vybrali sme Yokohamy a ako sme odchádzali zo servisu, vedúci na mňa zavolal, či sa nechcem zúčastniť súťaže. Najprv som nechcela, lebo nikdy som nič nevyhrala. Ale potom som si dala povedať, vyplnila som registráciu cez mobil. No a deň pred Vianocami som dostala telefonát. Volal majiteľ pneuservisu, či náhodou mám ešte bloček od nákupu pneumatík. Najprv som sa zľakla, či je všetko v poriadku. Navyše znel veľmi vážne. Nakoniec som sa však dozvedela, že som vyhrala auto! Najprv som si myslela, že je to vtip, ale bola to pravda! Deťom som prezradila, že sme auto vyhrali, ale manželovi nie. Dostali úlohu naznačiť mu, čo dostane pod stromček. Každé z detí nakreslilo nejaké auto. On si najprv myslel, že vyhral autíčko na ovládanie, ale keď zistil, že bude naozajstné, bol asi hodinu v šoku.
**A čo hovoríte na Peugeot e-208?** * Zbožňujeme ho! Už teraz máme hybrid a toto autíčko si nabíjame pekne doma. Nikdy sme nemali nové auto a toto je ako vesmírna loď – plné technológií! Navyše je plne vybavené, veľmi pohodlné, a to ticho! Veľmi sa tešíme!








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.