Fotogaléria:Prepracovaný Jeep Grand Cherokee

Jaguar sa s chystaným crossoverom vydáva novým smerom, preto ho podrobuje extrémnym skúškam. Do ťažkých podmienok išiel s minimálnym maskovaním.


Teploty -40 stupňov Celzia aj 50, to je prostredie, v ktorom automobilky bežne testujú svoje modely. Musia sa totiž uistiť, že budú dobre fungovať v extrémnych mrazoch a súčasne nevypovedajú službu, ak s nimi budú jazdiť zákazníci v Dubaji. Takéto testovanie dôkladne preverí všetky časti auta, predovšetkým chladiaci systém a klimatizáciu s kúrením.

Jaguar zverejnil fotky z týchto skúšok, ktoré zachytávajú chystaný crossover F-Pace. Novinka je pochopiteľne maskovaná, krycie polepy prakticky skrývajú len optiku predných a zadných svetiel. Vďaka tomu sa môžeme presvedčiť, že sériový model, ktorý sa predstaví v septembri na autosalóne vo Frankfurte, bude zvonka vyzerať takmer rovnako ako dva roky starý koncept C-X17.

Nový model sa bude vyrábať v britskej tovarné v Solihulle a do predaja sa dostane v budúcom roku. Ponúkne novú generácií štvorvalcových dvojlitrových motorov (naftový má v súčasnosti 132 kW a 430 Nm, benzínový 177 kW a 340 Nm) dočká sa aj výkonných trojlitrových V6.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.