Thajské pláže či európsky Havaj? Šesť tipov na dokonalú letnú dovolenku

Letná dovolenka nemusí byť len o oddychu pri mori a priberaní v štýle all inclusive. Túžite radšej po turistike, výletoch po horách či spoznávaní najkrajšej svetovej architektúry, ba dokonca divov sveta? Vyraziť za dobrodružstvom je dnes také jednoduché ako pred pandémiou. Máme pre vás šesť tipov na dokonalú letnú dovolenku.
Vydané  Text: 
### Vikingská Škandinávia Úžasná letná blízka exotika plná vodopádov či fjordov. Presne to ponúka dovolenka v krajinách niekdajších Vikingov a skvelých hokejistov – Škandinávia. Nórske Lofoty patria k najúžasnejším súostroviam sveta, švédsky Štokholm zasa k najkrajším krajinám našej planéty, fínske nekonečné lesy potešia milovníkov ticha a dánsky Legoland zasa vaše deti. Škandinávia je však aj o obdivovaní veľrýb na Islande či farebných vtáčikov na bralách Faerských ostrovov. V BUBO majú Škandináviu pod patronátom vyštudovaní škandinavisti.
Zažite rybolov na farebných ľoďkách. Je to skvelý škandinávsky zážitok. foto: Ľuboš Fellner, BUBO
Nadýchajte sa čerstvého oceánskeho vzduchu na najkrajšej severskej pláži. foto: Robert Taraba, BUBO
### Exotika na Zanzibare a africké safari Pokiaľ si letnú dovolenku spájate s morom a luxusnými hotelmi v exotike, vyberte si Zanzibar. Ostrov na východnom pobreží Tanzánie je rodiskom geniálneho Freddieho Mercuryho a ohúri vás bielym pieskom, priezračnou vodou aj vysoko sa týčiacimi palmami. K tomu skutočne špičkové ubytovanie a výborná kuchyňa. Pridajte si k tomu safari v národných parkoch Ngoro Ngoro či Serengeti v Tanzánii alebo v kenskom parku Masai Mara, a ak ste aktívny typ, prijmite naše pozvanie na výstup na Kilimandžáro. Pozrite si ponuku. [Last minute Zanzibar](https://bubo.sk/last-minute/zanzibar?orderBy=tour_start) je veľký hit.
Takúto dovolenku na Zanzibare si môžete užiť aj vy. foto: Martin Šimko, BUBO
### Po stopách Di Capria v Thajsku Exotiku a relax letnej dovolenky ponúka tiež juh Thajska. Či už si vyberiete thajský polostrov Phuket alebo región Krabi, ocitnete sa v najkrajšom mori juhovýchodnej Ázie. Vysoké skaly v tvare dračích zubov vychádzajú priamo z tyrkysového mora. Videli ste film Pláž? Zátoka Maya Bay na súostroví Phi Phi z filmu Leonarda DiCapria je opäť dostupná. My vám k tomu pribalíme aktívnu prehliadku Bangkoku, návštevu malajskej metropol Kuala Lumpur a luxus a skvelé nákupy v neuveriteľnom Singapure. Aj ponuka [last minute do Thajska](https://bubo.sk/last-minute/thajsko?orderBy=tour_start) vás osloví.
Dobrodružstvo alebo oddych? Na ostrove Phuket je možné zažiť oboje. foto: Robert Taraba, BUBO
### Chudobou (ne)poznačená Kuba Ostrov slobody láka už dlhé roky turistov z celého sveta a naďalej si zachováva svoje úžasné fluidum, ktoré sa vám dostane pod kožu. Jasné, treba vyskúšať aj kúpanie na slávnych plážach Varadera, ale Kuba ponúka oveľa viac. Či už vyskúšate náš veľký okruh a zmapujete ostrov celý alebo si vyberiete jednu z pohodlnejších alternatív, dovolenka na Kube vám zostane v srdci – život a úsmevy na tvárach ľudí nepoznačila ani chudoba, ani režim.
Pridajte sa na zážitkovú dovolenku na Kube. foto: Nikola Deckous, BUBO
### Azorské ostrovy ako Havaj Európy Za úžasnými ostrovnými zážitkami nemusíte letieť na Havajské ostrovy – poďte s nami na Azorské ostrovy. Hlavný ostrov Sao Miguel určite poznáte. Kaldera sopky, ktorá ponúka jeden z najikonickejších výhľadov na svete, vás na instagrame nemohla minúť. My vám však ponúkneme viac – napríklad kombináciu výstupu na najvyšší vrch Makaronézskych ostrovov skombinovaní s vínom, ktoré chráni UNESCO. Pridáte si k Azorským ostrovom návštevu rodiska Cristiana Ronalda a spoznáte aj Madeiru?
Azorské lávové vinice pod sopkou Pico sú od roku 2004 pod patronátom UNESCO. foto: Ľuboš Fellner, BUBO
Na Azorských ostrovoch musíte zavítať aj na Caldeirão. Nádherná európska exotika.
### Národné parky USA Či ste milovník amerického štýlu života alebo máte problém s politickým smerovaním v USA, v národných parkoch západu USA na politiku zabudnete. Jasné, treba vidieť aj bohémsky život San Francisca či kasína Las Vegas, ale potom už smerujeme do prírody, aby nás nadchol Grand Canyon, Monument Valley, Yosemity, kaňon Antelope či národný park Zion. Všetky výjavy, ktoré poznáte z reklám, filmov či najkrajších plagátov, uvidíte na vlastné oči. V malej skupine s top sprievodcami spoznáte prírodu USA.
Vidieť dúhu nad Grand Canyonom je zážitkom na celý život. Vyber sa do USA aj ty a nechaj sa očariť. foto: Robert Taraba, BUBO
Vyber sa do USA a odnes si podobnú fotku domov aj ty. foto: Martin Ferančík, BUBO
Na výber máme najviac garantovaných termínov odchodov zájazdov do exotiky aj najkrajšej Európy. Svet sa otvára a vy nájdete aktuálne podmienky vstupu do všetkých krajín sveta na stránke [MZV](https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info/staty_sveta-staty_podla_abecedy).








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.