Veľká česť pre Škodu! Prvýkrát preberie zodpovednosť za celosvetový vývoj podvozkovej platformy MQB-A0

Globálna platforma MQB A0 slúži ako základ pre vstupné modely koncernových značiek ŠKODA a Volkswagen
Vydané  Text: 

Značka Škoda prevzala s okamžitou platnosťou zodpovednosť za vývoj už existujúcej globálnej platformy MQB-A0 koncernu Volkswagen. **Na jej základe budú koncernové značky Škoda a Volkswagen vyvíjať nové vstupné modely pre regióny s vysokým rastovým potenciálom,** ako sú India, Rusko, Afrika a krajiny ASEAN a Latinskej Ameriky. Po platforme MQB-A0-IN, ktorú spoločnosť Škoda špeciálne upravila pre indický trh, teraz česká automobilka prvýkrát preberá zodpovednosť za globálnu platformu. Do realizácie tohto zámeru značka vkladá svoju vysokú odbornosť v oblasti vývoja, schopnosť koordinácie komplexných koncernových projektov a skúsenosti zo vstupných segmentov v jednotlivých regiónoch. Thomas Schäfer, predseda predstavenstva značky: *„Prevzatím zodpovednosti za globálnu platformu MQB-A0 zodpovedá spoločnosť Škoda Auto prvýkrát za celosvetový vývoj platformy. Vkladáme do nej svoju odbornosť v oblasti vývoja, preberáme ešte väčšiu zodpovednosť v koncerne Volkswagen a zároveň upevňujeme pozíciu sídla spoločnosti Škoda ako dôležitej európskej lokality vývoja pre koncern. Som presvedčený, že na základe globálnej platformy MQB-A0 sa nám podarí získať veľa nových zákazníkov a posilníme postavenie koncernu vo vstupných segmentoch.“* Johannes Neft, člen predstavenstva za oblasť technického vývoja, doplnil: *„Tím našich zamestnancov Technického vývoja má hlboké znalosti o vstupných segmentoch, čo teraz zúročujeme pri vývoji globálnej platformy MQB-A0. Je to pre nás skvelé ocenenie a zároveň veľká motivácia, aby sme tento projekt doviedli k úspechu. Na báze tejto platformy vzniknú nové modely, ktoré budú presne prispôsobené rozmanitým potrebám zákazníkov v rôznych regiónoch.“* **Globálna platforma MQB-A0 sa bude používať po celom svete a slúžiť ako základ pre nové modely so spaľovacími motormi vo vstupných segmentoch.** Pozornosť pritom bude zameraná na Indiu, Latinskú Ameriku, Rusko, Afriku a krajiny Združenia národov juhovýchodnej Ázie (ASEAN). Na týchto trhoch sa vstupným segmentom prikladá zásadný význam, zároveň poskytujú ďalší potenciál rastu.
### Noví vysoko kvalifikovaní zamestnanci V súvislosti so zodpovednosťou za globálnu platformu MQB-A0 **bude česká automobilka potrebovať nových vysoko kvalifikovaných zamestnancov,** najmä v oblasti technického vývoja. Niektorí do tohto projektu prejdú z iných pozícií, z väčšej časti však pôjde o novoprijatých pracovníkov. Prevzatím zodpovednosti za globálnu platformu MQB-A0 vytvára česká automobilka dôležitý predpoklad na to, aby v rámci svojej stratégie „NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030“ **smerovala v dlhodobom horizonte na pozíciu najúspešnejšieho európskeho výrobcu automobilov** na rastových trhoch, a to v Indii, Rusku a severnej Afrike.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé