Odvážna osemdesiatročná Julia sa vybrala z Kapského mesta do Londýna na starej Corolle

Juliino rozhodnutie vydať sa na cestu dlhú 12-tisíc kilometrov bolo spontánne, ale realizácia zámeru si vyžiadala ročnú prípravu.
Vydané  Text: 
### Prešla naprieč celou Afrikou. Osemdesiatročná Julia Albu prekonala trasu 12-tisíc kilometrov z Kapského mesta do Londýna na svojej 20-ročnej Toyote Corrola. Vybrala sa za dcérou. V júli 2017 Julia kľúčikom naštartovala svoju milovanú Toyotu Corolla AE92 z roku 1997 a vyrazila zo svojho domu v juhoafrickom Kapskom Meste. Odvážna dáma mala 80 rokov, jej auto, známe na domácom trhu pod názvom Toyota Conquest, rovné dve desaťročia. Vybrala sa navštíviť dcéru, ktorá žije v Londýne.
Juliino rozhodnutie vydať sa na cestu dlhú 12-tisíc kilometrov bolo spontánne, ale realizácia zámeru si vyžiadala ročnú prípravu. Cestovateľka si naplánovala trasu východnou časťou Afriky. Získala podporu sponzorov, nadviazala spoluprácu s charitatívnou organizáciou a vytvorila blog, na ktorom priebežne dokumentovala svoju dobrodružnú cestu.
## Autom do neznáma Aj napriek starostlivému plánovaniu musela Julia čeliť mnohým neznámym faktorom. Na cestu vyrazila sama a jedinou stálicou v meniacej sa krajine bola jej Toyota, ktorú nežne volá Tracy. Po celých 20 rokov ju auto ani raz nesklamalo, preto Julia verila, že ju bezpečne dovezie do cieľa. Po roku dobrodružstiev a zážitkov dorazila do Londýna, kde ju vítali ako hrdinku. Auto dala do servisu v predajni Toyoty a Lexusu Currie Motors, ktorého služby využíva aj jej dcéra. A tam mechanici pripravili Corollu na spiatočnú cestu.
## Corolla v perfektnom stave Tachometer vozidla v súčasnosti ukazuje vyše 366 000 najazdených kilometrov. Technici servisu Toyoty v Isleworth potvrdili, že auto je aj po ceste stále v perfektnom stave. Stačilo vyčistiť brzdy, vymeniť brzdový kotúč a upevniť výfuk.
## Toyota inšpiruje V minulom roku odštartovala Toyota globálnu kampaň Start Your Impossible. Jej cieľom je inšpirovať zamestnancov, partnerov a zákazníkov, aby sa v rámci svojich možností snažili prekonávať obmedzenia a našli odvahu nasledovať svoje sny. Kampaň súvisí s účasťou Toyoty na olympijskom a paralympijskom hnutí ako ich hlavého motoristického partnera. V rámci akcie publikuje príbehy obyčajných ľudí a športovcov, ktorí zvíťazili nad svojím hendikepom. Aj výkon Julie Albu a jej 20-ročnej Corolly patrí k takýmto príbehom.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!