Volkswagen plánuje postaviť až 16 nových tovární na elektromobily! Aké má plány so Slovenskom?

Matthias Muller prezradil nové plány koncernu VW.
Vydané  Text: 
Nemecká automobilka Volkswagen chce posunúť svoju elektrickú iniciatívu na vyšší level. Na výročnej mediálnej konferencii sa súčasný šéf koncernu, Matthias Muller, novinárom zdôveril s plánom rozšíriť výrobu elektrických automobilov až do šestnástich výrobných závodov po celom svete. K rozšíreniu dôjde v rámci programu Roadmap E, prostredníctvom ktorého koncern navýši výrobné kapacity. V súčasnosti sa elektrické Volkswageny vyrábajú len v troch závodoch.
Všetkých 16 chcú zriadiť do roku 2022, pričom prvých 7 by mali spustiť už v priebehu dvoch rokov. Zatiaľ nie je jasné, koľko stávajúcich továrni prejde len úpravou a kde plánujú postaviť tie úplne nové. Momentálne sa hovorí najmä o Číne, USA a Európe. O konkrétnych oblastiach však nemáme žiadne bližšie informácie. Bratislavský závod patrí k významným producentom áut a s najväčšou pravdepodobnosťou sa s fabrikou v programe Roadmap E počíta. Na presné detaily si budeme musieť ešte nejakú chvíľu počkať.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.