Symbol rýchlosti / TAG Heuer Carrera Glassbox

Carrera po španielsky znamená preteky. Vďaka slávnej rely Carrera Panamericana sa stala symbolom rýchlosti, odvahy a dobrodružstva. Preto neskôr dala meno nielen obľúbenému modelu Porsche, ale aj pretekárskym chronografom TAG Heuer. Ako automobil, tak hodinky sa od roku 1963 vyrábajú dodnes

Vydané  Text: 

Je to tak, obe legendárne Carrery tento rok oslavujú 60. narodeniny. TAG Heuer si k tomu výročiu pripravil krásny darček v podobe chronografu Carrera Glassbox inšpirovaný modelmi zo šesťdesiatych rokov.

Glassboxy sú v súčasnom hodinárstve ojedinelé, no nejde o žiadnu novinku. Prvýkrát sa objavili práve v šesťdesiatych rokoch, vtedy sa však na ich výrobu namiesto zafíru používal hesalit. Ich kúzlo spočíva v tvare sklíčka, ktoré má vysoko klenutý krabicovitý tvar. Nie je usadené pod lunetou, ale priamo v puzdre hodiniek tak, aby lunetu prekrývalo. Jeho výhodou je, že poskytuje väčšiu plochu a širší uhol na pozorovanie ciferníka.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Glassbox Carrera sa vyrába v dvoch farbách (modrá a čierna) a má priemer puzdra 39 mm. To je ideálna veľkosť z ergonomického hľadiska, aj z hľadiska vintage štýlu, v ktorom sú celé hodinky ladené. Pokiaľ si potrpíte na klasiku a zaujímajú vás drobné odkazy na pôvodné historické modely, budete spokojní. Číselník je čistý a prehľadný čo je u Carrery tradíciou.

Nechýba luneta so stupnicou tachometra, fazetové indexy, ani športové tlačidlá, ktoré vyzerajú ako zo starých stopiek. Čierna verzia Carrera Glassbox má navyše kožený remienok s perforáciou rovnakou, ako mávali pôvodné pretekárske chronografy a dátumovku na pozícii 12. Presne tam ju mal umiestnenú aj model Dato 12, prvý model z radu Carrera, ktorý mal ukazovať dátumu.

Hodinky poháňa automatický in-house strojček Calibre TH20-00, ktorý je evolúciou pôvodného Calibre H02. Hlavnou zmenou na strojčeku je obojstranný náťah, ktorý umožňuje rotoru oveľa efektívnejšiu a rýchlejšiu prácu (pôvodný rotor naťahoval pružinu pri otáčaní len jedným smerom).

Fotografia z krátkeho akčného filmu The Chase for Carrera, ktorý vznikol v produkcii TAG Heuer. V hlavných úlohách účinkujú Ryan Gossling, Carrera Glassbox a Porsche Carrera

Fotografia z krátkeho akčného filmu The Chase for Carrera, ktorý vznikol v produkcii TAG Heuer. V hlavných úlohách účinkujú Ryan Gossling, Carrera Glassbox a Porsche Carrera

 

Inzercia

Inzercia

Ak máte radi tradičné hodinky, určite siahnite po čiernej verzii. Modré Carrery sú univerzálnejšie, viac športové a súčasné. Momentálne sú na Slovensku skladom obe farby. Môžete si ich vyskúšať v bratislavskom butiku TAG Heuer, alebo si ich pozrieť na wld.sk.

 









Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!