Fotogaléria:Aventador zhodil striešku

Prvé naftové Bentley má motor z Audi.


Nemysliteľné sa stalo skutočnosťou. Do luxusného SUV sa začne montovať **naftový motor z dielne VW**. Pôjde o prvé auto so vznetovým motorom značky Bentley.

Bentayga dostala do vienka **štvorlitrový osemvalec TDI**, ktorý používa aj sesterské **Audi SQ7**. Motor je vybavený trojitým preplňovaním. Dvom turbodúchadlám napomáha aj elektrický kompresor využívajúci 48V elektrický okruh. Bentley tak **poskytne až 435 koní a 900 Nm krútiaceho momentu**. V šprinte z nuly na 100 km/h podlieza magickú 5 sekundovú hranicu len o dve stotiny.

AJ napriek tomu, že Bentley používa motor s rovnakým výkonom ako Audi SQ7, došlo k posunutiu elektronického obmedzenia rýchlosti o 20 km/h. Vďaka **maximálnej rýchlosti 270 km/h** sa z luxusného Bentley stalo **najrýchlejšie naftové SUV na svete a s cenou viac ako 150 tisíc eur aj najdrahším autom s naftovým motorom TDI**. Fanúšikov týchto motorov určite zaujme aj spotreba tohto 2,4 tonového velikána, ktorá by v kombinovanom cykle nemala presiahnuť **7,5 l/100 km.**

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.