Fotogaléria:Štát pre klesajúci trh stratil 300 000 eur

Cestu autom budeme v budúcnosti využívať hlavne na odpočinok.


Mercedes plánuje skĺbiť multimediálne technológie s autonómnym riadením. V budúcnosti tak bude auto riešiť väčšinu problémov za vás a z auta sa stane váš osobný šofér. Podľa šéfa Daimleru, Dietera Zetsche, budeme v budúcnosti využívať automobily hlavne na odpočinok.

Nové Mercedesy budú môcť medzi sebou komunikovať a odovzdávať si informácie o rýchlosti či polohe. Vďaka tomu si automobil sám nájde voľné miesto a zaparkuje. To všetko bez priamej účasti človeka. Vozidlo vás jednoducho vysadí pred kanceláriou a na zavolanie opäť príde na určené miesto. Automobily majú byť podľa šéfa Daimleru dokonca natoľko samostatné, že budú schopné vyzdvihnúť deti zo školy a priviesť ich domov.

Nielenže sa na palube už nebudete musieť starať o riadenie vozidla, ale o pasažierov tiež postará vyspelý infotaiment, ktorý cestou nielen zabaví a zároveň skontroluje aj fyzický stav. Z automobilu tak budete vystupovať v lepšej kondícii, než v akej ste nastúpili.

Podľa Dietera nejde o fikciu, ale o relatívne blízku budúcnosť. Motoristickým nadšencom zároveň odkazuje, že sa nemusia obávať o stratu potešenia z jazdy v nových Mercedesoch, na to sa vraj v Stuttgarte nezabúda. Nechajme sa prekvapiť!

Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.