Fotogaléria:PR: Nová Mazda 6 sa predstaví už o pár dní

Nová generácia bude väčšia a rýchlejšia. Doraziť by mala najskôr v roku 2019.


Kalifornskú automobilku asi nie je potrebné predstavovať. Model S je fenomén a kvôli novej „trojke“ boli záujemcovia ochotní stáť v rade aj celé hodiny.

Prvé auto však nebolo úplne dokonalé. Tesla Roadster bola len prezlečeným Lotusom Elise, do ktorého dali baterky. Vďaka zlému umiestneniu batérií mal Roadster k ideálnemu rozloženiu hmotnosti veľmi ďaleko a v zákrutách sa auto chovalo ako mládež v piatok večer. Interiér taktiež neoplýval luxusom súčasných modelov. Pripomínal skôr Suzuki Ignis s komfortnou výbavou ľadovej jaskyne.

Roadster bol výnimočný vďaka dvom parametrom. Prvým bolo zrýchlenie z nuly na sto za 3,7 sekundy, čo z malej Tesly robilo najagilnejší sériový elektromobil tej doby, a druhým bol dojazd takmer 400 kilometrov. Ten dosiahla použitím lítium-iónových batérií.

Tesla dokázala svetu, že elektromobil nemusí byť len plastová škatuľa bez výkonu, ktorú musíte nabíjať každú druhú križovatku. Vzbudila veľkú pozornosť verejnosti, no napriek tomu Roadster nelámal predajné rekordy a kupovali si ho hlavne fanúšikovia značky či členovia Greenpeace.

Tesla nedávno oznámila, že pripravuje druhú generáciu modelu Roadster. Postavený má byť na platforme novej „trojky“ a bude tiež praktickejší. Chýbať nebude ani „šialený“ mód, ktorý dokáže aj rodinný Model S premeniť na pretekársky špeciál. Dočkať by sme sa ho mali už v roku 2019. Tesla veľmi rada tají informácie, preto si budeme musieť na viac informácií ešte nejakú dobu počkať.

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.