Fotogaléria:Nové foto Hyundai Santa Fe!

Pod novou značkou sa chce čínska automobilka presadiť aj v Európe.


Čínske automobilky majú zvláštne zmýšľanie. Všetky svetové automobilky sa už dávno na starý kontinent vykašlali a dobíjajú Čínu. Nie kvôli tamojšej kuchyni, ale zákazníkom. Nebolo tomu tak dávno, čo miestni začali masovo presedlávať z rikše do áut a štatistiky obratov vystrelili do obrovských výšin. Nie je mi preto jasné, prečo sa čínske automobilky chcú silou-mocou presadiť na starom kontinente.

Medzi podobné automobilky môžeme zaradiť aj čínske Geely. Tá sa, aj keď nepriamo, v Európe už nejaký ten piatok angažuje. Šikovným ťahom bola kúpa Volva v roku 2010, od ktorého sa Geely snaží preberať techniku a hlavne know-how týkajúce sa bezpečnosti, pretože tá je Achillovou pätou čínskych výrobcov.

Šéfdizajnér automobilky, Peter Horbury, stihol prezradiť, že sa pracuje na nových modeloch, ktoré chce automobilka Geely ponúkať aj v Európe. Prvým autom má byť SUV, ktoré chcú priniesť na trh v roku 2018. Za týmto účelom plánuje automobilka uviesť na trh novú značku, pod ktorou bude automobily na starom kontinente predávať. Jej názov ešte nie je známy, interne ju však označujú ako projekt „L“.

Základom nového SUV má byť platforma CMA (Compact Modular Architecture), ktorú vyvíja Volvo v spolupráci s materskou automobilkou. Na nej majú byť postavené aj kompaktné modely Volva, konkrétne nová V40 a malé SUV XC40.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.