Fotogaléria:Ekológovia sa tešia na Hyundai Blue-Will

Júlové vydanie magazínu auto motor a šport ponúka zaujímavé čítanie a tipy pre motoristov.


Nové **Audi Q7** z bratislavskej továrne jazdí takmer samo a s ľahkosťou, na prvých kilometroch s ním a s modernizovaným **Peugeotom 208** sme zisťovali, či máme byť na čo pyšní. Po prvý krát sme sa vozili na **Forde Mustang** a **Honde Civic Type R**, športová nátura im naozaj nechýba.

Do porovnávacieho testu sme proti sebe postavili vrchol triedy kompaktov – **VW Golf, BMW radu 1 a Audi A3** sme skúšali s úspornými naftovými motormi. Na vrchol svojho segmentu ašpiruje aj **Škoda Superb**, v poriadne nabitej verzii nám ukázala veľa svojich argumentov. **Renault Mégane RS** a **Seat Leon ST Cupra** nám ukázali, že aj z bežných automobilov sa dá vytvoriť ostré náradie na trať. Účinky modrej tabletky sme skúmali na **Fiate 500X, DS 5** sa predviedla po odtrhnutí od značky Citroën. **Mazda2** sa vydala inou cestou ako konkurencia, u nás však smeruje jednoznačne k elite.

V extra téme sa venujeme dovolenke v inom štýle – na kolesách. Nemusí to byť žiadne lacné kočovanie, **karavany** vám dodajú na cestách nezávislosť aj kvalitné zázemie.

Pred vybrané vozidlá vybavené systémom núdzového brzdenia sme pustili chodca, bezpečne však ubrzdilo iba jedno. Ktoré zlyhali a **ktoré za vás zachránia kritickú situáciu**? **Ťahanie prívesu** je náročnejšie nielen pre vodiča, ale aj pre auto, poradíme, na čo si dať s prívesom pozor. Nový **Opel Astra** príde na jeseň, z bazáru sme vytiahli jeden jazdený a poriadne ho preklepli.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.