Nový Peugeot 508: Toto bude bomba!

Sedan Peugeot 508 sa dnes objavil na fotografiách bez akéhokoľvek maskovania. Z dizajnového hľadiska budú inovácie priam revolučné… a ten interiér! Krása!
Vydané  Text: 

Peugeot 508 druhej generácie bude vyzerať výraznejšie, modernejšie, estetickejšie, sofistikovanejšie, skrátka čokoľvek, len nie nudne a zastarane.

Nový sedan sa síce podriadi aktuálnemu dizajnovému manuálu značky Peugeot, ktorý sa prejavuje na jeho najnovších modeloch z kategórie SUV, ale osvojí si ho v sebe vlastnej forme.
Ak neberieme do úvahy obrovské SUV Peugeot 5008, model 508 budeme považovať za vlajkovú loď výrobcu. Má elegantnú siluetu zachovávajúcu karosárske prevedenie sedan, hoci v pri pohľade na zadné partie by sme ho mohli považovať aj za moderné štvordverové kupé, respektíve Gran Coupe.
Ostro rezané línie, osvetľovacia LED technika a rozumne zladená kombinácia čiernych a chrómových doplnkov dáva tušiť o technologickej vyspelosti nového automobilu. Zaujmú predovšetkým vertikálne LED pásy denného svietenia na prednej maske a modelové označenie „508“ na hrane prednej kapoty. Interiér sa výrazne inšpiroval SUV modelmi 3008 a 5008, nachádzame tu moderný dizajn, kompaktný volant, masívnu stredovú konzolu s vysokým tunelom a digitálnu palubovku uloženú pomerne vysoko nad úrovňou volantu. Peugeot veľmi vhodne kombinuje čierne plasty s dreveným dekorom, ktorý v tomto prípade nepôsobí gýčovo alebo nevyladene.
Oficiálne informácie síce zatiaľ nemáme, ale na internete sa špekuluje o to, že sa v ponuke predajcov objavia 1,5- a 2-litrové naftové motory a tiež nové benzínové agregáty. Otvorene sa píše aj o hybridnom elektricko-benzínovom variante s maximálnym výkonom až 300 konských síl (221 kW). Ceny, dostupnosť a úrovne výbavy sú práve tými údajmi, ktoré zatiaľ nemáme.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.