Renault už testuje novú verziu Arkany, ale s názvom Samsung XM3

Arkana patrí k najatraktívnejším modelom v portfóliu Renaultu, ako sa v tom ale angažuje Samsung?
Vydané  Text: 
Značka Renault už testuje facelift modelu Arkana. Jazdné skúšky na maskovaných vozidlách prebiehajú v Španielsku a očakávame skôr menšie estetické a technické úpravy. Predné partie sú na fotografiách zakryté maskovacou plachtou, ktorá odhaľuje iba tvary prednej kapoty, ale takmer dokonale skrýva predné svetlomety, celú masku aj s nárazníkom. Zo záberov, ktoré zverejnil magazín [autoevolution](https://www.autoevolution.com/news/facelifted-renault-arkana-spied-in-europe-with-south-korea-spec-samsung-xm3-badging-193289.html#), je zrejmé, že zadné partie Renaultu Arkana, rovnako ako profil, ostanú po facelifte nedotknuté. Čo pri pohľade na zadné partie môže prekvapiť, je logo medzi svetlami. Namiesto tradičného loga Renault je tu logo automobilky, ktorú našinec nepozná a vzdialene pripomína nanajvýš logo SsangYong či DongFeng. V skutočnosti ide o logo značky Samsung, ktorá na juhokórejskom trhu predáva aj automobily.
Pripravovaný facelift Renault Arkana/Samsung XM3 (2023)
Na tamojšom trhu sa Renault Arkana predáva ako Samsung XM3 a stojí na rovnakej platforme CMF-B ako u nás. Túto platformu B-segmentu zdieľajú aj modely Captur a Clio. Pre zaujímavosť dodajme, že v Rusku Renault Arkana stojí na podvozkovej platforme B0+, ktorá umoňuje aj pohon všetkých štyroch kolies. U nás sa však Arkana dodáva aj s elektrifikovaným pohonom E-TECH. Modernizovaný crossover by mal byť pre juhokórejský trh odhalený začiatkom roka 2023, európska verzia ho bude potom nasledovať. Pre európsky trh je tento model skutočne dôležitý, len za minulý rok sa ho na starom kontinente predalo 40-tisíc kusov a často ho vidíme aj na slovenských cestách.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.