Veľký test letných pneu, ako ušetriť na palive a dva ďalšie časopisy v cene. Aprílový auto motor a šport je v predaji s obrovskou dávkou obsahu

Zverejňujeme náš tradičný výber strán z najnovšieho čísla časopisu auto motor a šport, ktorý vyšiel s titulkou v modrých a žltých farbách na pripomienku našej podpory Ukrajiny.
Vydané  Text: 
### Aprílový auto motor a šport je už v predaji Od pondelka 21. marca nájdete v predaji **aprílové vydanie časopisu auto motor a šport** s prílohou EXTRA Formula 1 v cene. Naša príloha je venovaná začínajúcej sezóne, píšeme podrobne o novinkách v pravidlách, konštrukčných zmenách na monopostoch a jednotlivých tratiach. K časopisu sú navyše zadarmo pribalené dva ďalšie časopisy, **Téma** a **Pravdivá história**. Za jednu cenu 3,60 € tak dostanete dokopy tri časopisy. Na aprílovom vydaní sme pracovali prakticky od začiatku tohto roka, v čísle tak nájdete nielen množstvo testov nových áut a motocyklov, ale aj témy, ktoré by nemal prehliadnuť žiadny slovenský motorista, ako tipy pre úspornú jazdu, ako čo najlepšie postupovať pri obhliadke jazdeného auta, kto platí škody na požičanom aute, ako funguje PZP či ako jazdia elektromobily a plug-in hybridy. Na titulnej strane aprílového auto motor a športu je žltý OPEL ASTRA a tmavomodrý RENAULT MEGANE E-TECH.

* **Dvojstrana s obsahom auto motor a šport č. 4/2022**. Kompletný obsah v textovej podobe prikladáme na koniec tohto príspevku. **Testy v čísle** (abedecne, číslo strany, výrobca a model): * 110 Aprilia SR GT * 52 Audi e-tron S Sportback * 40 BMW M4 * 30 Ford Puma * 44 Honda HR-V * 38 Hyundai i30 N * 42 Kia Ceed * 43 Kia ProCeed * 60 Mazda MX-30 * 48 Mercedes-Benz Triedy S * 26 Nissan Aryia * 22 Opel Astra * 122 Pininfarina Battista * 28 Renault Megane E-Tech Electric * 56 Škoda Enyaq * 24 Škoda Enyaq Coupé iV * 112 Škoda 1 100 OHC * 54 Toyota Camry * 30 Toyota Yaris Cross * 30 VW Taigo
* **ZAHRIEVACIE KOLO: RENAULT MEGANE E-TECH**. Začína sa nová éra. Renault do nej vstupuje s odvážnym novým autom. Kombinuje dlhoročné know-how v oblasti elektromobility s najnovšími technológiami v atraktívnom balení plnom francúzskeho šarmu, ktoré myslí predovšetkým na tých na palube.
* **POROVNÁVACÍ TEST VW TAIGO vs. FORD PUMA vs. TOYOTA YARIS CROSS**. Honbe za jemným dobrodružstvom podľahlo aj najslušnejšie zo všetkých malých áut: Toyota yaris Hybrid. Vo verzii cross nabralo odvahu a väčšie rozmery, a stalo sa konkurentom pre zavedený Ford Puma a nový VW Taigo.
* **TEST HYUNDAI i30N PERFORMANCE**: Nepredstavuje závažné zdravotné riziko, vyvoláva najmä eufóriu, no môže sa stať nebezpečne návykovou. Ja viem už teraz, že chcem viac. Moja droga? Hovorí sa jej „eNko. * **TEST BMW M4 COMPETITION xDRIVE**: Ak existuje niečo ako zlatá rybka medzi autami, je to BMW M4 s pohonom xDrive. Splní vám prakticky akékoľvek želanie. Spája zatiaľ najviac automobilových talentov.
* **TESTY KIA CEED SPORTWAGON & PROCEED GT**: Ak sme modelom automobilky Kia dlhodobo niečo vyčítali, tak to bola spotreba ich benzínových motorov 1.6 T-GDi. Preto nás veľmi zaujímala novinka s 1,5-litrovým objemom. A ak by ste v modelovom rade kia ceed hľadali vozidlo, ktoré sa najviac zo všetkého zameriava na imidž, určite ho nájdete vo verzii Proceed. avšak je to iba o imidži, alebo prináša aj niečo viac?
* **TEST HONDA HR-V**: Neviete si vybrať zo širokej ponuky malých SUV? Nepoteším vás. Nová Honda HR-V vám vďaka svojim kvalitám výber rozhodne neuľahčí!
* **TEST MERCEDES BENZ S 580e**: Máloktoré auto potrebuje predstavenie menej, než vlajková loď značky Mercedes-Benz. Táto verzia si však zaslúži zvláštnu pozornosť.
* **PRÍLOHA EXTRA NA TÉMU FORMULA 1**: Revolučné zmeny v technických predpisoch! Kto bude novým riaditeľom pretekov? Len jeden tím nastupuje s novou dvojicou jazdcov. Formula 1 zavrela svoje dvere Rusku.
* **PORADCA PRI KÚPE: MITSUBISHI ECLIPSE CROSS PHEV**. Čoraz častejšie počúvame o diverzifi kácii osobných automobilov. Čím sústredenejšie je využitie, tým lepšie? Ako pre koho. Univerzálne autá s pridanou hodnotu sú pre nás ešte vždy dôležitejšie a jedným z tých, ktoré svojou všestrannosťou prekonávajú konvencie, je Mitsubishi Eclipse Cross PHEV.
* **PORADCA PRI KÚPE: SSANGYONG TIVOLI GRAND**. V automobilovom svete, ktorému čoraz viac začínajú vládnuť vysoké ceny vozidiel, je priestranný model SsangYong Tivoli Grand štartujúci od 16 990 € veľmi lákavou ponukou na to, aby sme sa pozreli, čo za svoje peniaze dostanete.
* **POROVNÁVACÍ TEST LETNÝCH PNEUMATÍK PRE VYŠŠIU STREDNÚ TRIEDU**: Požiadavky sú ako všestrannosť švajčiarskeho nožíka: s najlepšou priľnavosťou na mokrom a suchom asfalte by moderné letné pneumatiky mali držať smer, a byť bezpečné v zákrutách, odolné voči vysokej rýchlosti a športové. To všetko s maximálnym komfortom a nízkym valivým odporom pre minimálnu spotrebu paliva. Ktorý výrobca to zvláda najlepšie?
* **SERVIS: OBHLIADKA JAZDENÉHO VOZIDLA**. Kupujúci by sa pri jazdenom aute nemal dať oklamať nablýskaným lakom. Až pohľad pod auto odhalí skutočný stav vozidla a jeho doterajší život. Na to stačí malý fotoaparát.
* **SERVIS: ÚSPORNÁ JAZDA = VIAC KILOMETROV Z KAŽDÉHO LITRA**. Keď ceny pohonných hmôt explodujú, dôraz sa čoraz viac kladie na úspornosť – okrem auta aj na schopnosti vodiča. S týmito tipmi nemusí ísť zábava z jazdy bokom.
* **KLASIK: ŠKODA 1100 OHC COUPÉ**: Čerstvo dokončené historické športové kupé by jeho majiteľ mohol nechať zamknuté v temnom hangári. Alebo ho skoro ráno vypustiť do pražských ulíc a nechať rozozvučať jeho štvorvalec
* **FASCINÁCIA: PININFARINA BATTISTA**. Model Battista, limitovaný na 150 kusov, je prvým vozidlom od Automobili Pininfarina. Hyper-GT, ktorého každé koleso poháňa vlastný elektromotor, stojí 2,4 milióna eur. Takže: Zapnite režim Furiosa a oddajte sa výkonu 1 400 kW. ### Kompletný obsah auto motor a šport č. 4/2022 **JAZDY A TESTY** * 22 **Opel Astra** – nová generácia, nový dizajn, nové svetlá a sedadlá. Aj nový pocit? * 24 **Škoda Enyaq Coupé iV** najmä vo verzii RS kope. Nie prúdom, ale výkonom. * 26 **Nissan Aryia** má ambíciu výrazne posunúť technologický imidž automobilky. * 28 **Renault Megane E-Tech Electric** ukazuje, že ak viete ako, tak je to zábava. * 30 **Mestské crossovery** sa množia, konkurencia je tvrdá. No i tak niekto vyčnieva. * 38 **Hyundai i30 N vo verzii Performance**. Nemyslite, že sme sa neodviazali! * 40 **BMW M4** a ešte aj s pohonom všetkých kolies. To je úplne iný rozmer jazdenia. * 42 **Kia Ceed** dostala benzínový motor, ktorý vás poteší výkonom aj spotrebou. * 43 **Kia ProCeed** jednoznačne ukazuje, že štýlový tvar a priestor neznamená iba SUV. * 44 **Honda HR-V** ide na hybridný pohon inak ako zvyšok a pridáva aj pár zázrakov. * 48 **Mercedes-Benz Triedy S aj s plug-in hybridným pohonom** zaváňa luxusom. * 52 **Audi e-tron S Sportback** spája pohon troch elektromotorov. * 54 **Toyota Camry** má vo svete imidž seriózneho vozidla. Čím dokáže osloviť u nás? * 56 **Škoda Enyaq iV** končí svoju dlhodobú púť u nás. Zhrnuli sme jej pôsobenie. * 60 **Mazda MX-30** má na svoje zdanlivé nedokonalosti presvedčivé vysvetlenie. **PREDSTAVUJEME** * 18 **GMA T.33** ukazuje, že manuál, atmosféra a superšport idú stále dokopy. * 20 **Renault Austral** veľmi sebavedomo otvára novú kapitolu stredne veľkých SUV. **EXTRA** * 61 **Formula 1** – Úplne všetko, čo potrebujete vedieť pred štartom novej sezóny. **SERVIS** * 82 **Mitsubishi Eclipse Cross** ponúka veľa, poradíme, ako si vybrať ideálne. * 86 **SsangYong Tivoli Grand** vie byť komfortný, aj nápadný. Ktorý je pre vás? * 90 **Letné pneumatiky** pre vyššiu strednú triedu sa až prekvapivo od seba líšia. * 98 **Nehoda na požičanom aute** je nepríjemná, no nemusí to byť katastrofa. * 100 **Technický slovník** prináša ďalšiu svoju časť. Čo v nej ešte môže byť? * 102 **Jazdené auto si viete skontrolovať aj bez zdviháka**. Poradíme, ako na to. **LIFESTYLE** * 106 **Úsporná jazda** sa zrazu stala témou, ktorú treba začať brať štýlovo. * 110 **Aprilia SR GT** je odvážne vyzerajúci skúter a môžete na ňom jazdiť aj s B-čkom. **KLASIK** * 112 **Škoda 1 100 OHC** nám ukázala, aké to je, keď skvosty nežijú iba v múzeách. **ŠPORT** * 120 **Rely vo Švédsku** sa jazdí na snehu. A v tom prípade nikdy neviete, čo sa stane. **FASCINÁCIA** * 122 **Pininfarina Battista** jazdí tak, že po chvíli z toho bude zážitok na celý život. **RUBRIKY** * 6 Editoriál * 8 Zahrievacie kolo * 118 Tiráž * 128 Pripravujeme * 130 Autá v číslach








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.