VIDEO: Neuveríte, ako dopadol nový Volkswagen v prísnejších nárazových testoch!

Nový elektromobil značky Volkswagen prešiel prísnymi nárazovými testami organizácie Euro NCAP, v ktorých jednoznačne bodoval. Model ID.3 je skutočným príkladom toho, kam sa posunula bezpečnosť vozidiel za posledných desať rokov. Samozrejme, že veľkú úlohu dnes zohrávajú práve asistenčné a bezpečnostné systémy, ktorých cieľom je nehode zabrániť. No **veľkú pozornosť si zaslúži aj samotná pasívna bezpečnosť pri samotnom… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Nový elektromobil značky Volkswagen prešiel prísnymi nárazovými testami organizácie Euro NCAP, v ktorých jednoznačne bodoval. Model ID.3 je skutočným príkladom toho, kam sa posunula bezpečnosť vozidiel za posledných desať rokov. Samozrejme, že veľkú úlohu dnes zohrávajú práve asistenčné a bezpečnostné systémy, ktorých cieľom je nehode zabrániť. No **veľkú pozornosť si zaslúži aj samotná pasívna bezpečnosť pri samotnom náraze.** Odporúčame vám pozrieť si video so simuláciou nárazu do stĺpa. Kým v minulosti dokázal stĺp prehnúť celé auto a spôsobiť vodičovi vážne zranenia, karoséria najnovšieho Volkswagenu sa pokrčila len minimálne. **Takýto výsledok považujeme za mimoriadne dobrý aj s ohľadom na súčasné porovnanie s konkurenciou.** Volkswagen do svojich modelov navyše začal montovať nový typ airbagu, ktorý sa postupne rozširuje naprieč všetkými automobilkami. Nafukovací vak je tentokrát umiestnený v jednej z predných sedačiek tak, aby pri náraze vytvoril mäkkú prepážku medzi vodičom a spolujazdcom. Týmto chcú automobilky zabrániť poraneniam spôsobeným vzájomným stretom osôb vo vozidle.
Volkswagen ID.3 (hore) a súčasná Dacia Duster (dole)
**Euro NCAP ohodnotil nový elektromobil ID.3 plným počtom hviezdičiek.** Konštrukcia poskytuje veľmi dobrú ochranu dospelým, deťom aj chodcom. Malú kritiku zo strany porotcov si však vyslúžil za zvýšené hodnoty tlaku pôsobiaceho na oblasť hrudníka pri čelnom náraze a pri strete so stĺpom. Úplne spokojní neboli ani s úrovňou fixácie figuríny pri náraze. Za fungovanie asistenčných systémov získalo ID.3 úctyhodných 88 %.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.