Veľké spájanie koncernov! Toyota posilní spoluprácu s PSA:

Spoločnosti Toyota Motor Corporation (TMC) a Groupe PSA (PSA) dnes oznámili začiatok novej kapitoly úspešného a vzájomne výhodného dlhodobého partnerstva na európskom trhu.
Vydané  Text: 
**Od konca roku 2019 rozšíri PSA rad úžitkových vozidiel dodávaných spoločnosti Toyota Motor Europe NV/SA (TME) na predaj v Európe pod značkou Toyota.** PSA bude spoločnosti TME dodávať kompaktné dodávky (C-Van) zo svojho španielskeho závodu Vigo. PSA a TME spustili spoluprácu v oblasti stredne veľkých ľahkých úžitkových vozidiel v roku 2012, keď sa vo francúzskom závode Hordain skupiny Groupe PSA začala vyrábať Toyota PROACE.
**Cieľom hlbšej spolupráce oboch firiem je využívať silné stránky jednotlivých subjektov pri predaji kompaktných a stredne veľkých ľahkých úžitkových vozidiel v Európe,** a tak ťažiť z výhod optimalizácie nákladov na vývoj a výrobu. Toyota pokryje časť investičných nákladov spojených s vývojom budúcich ľahkých úžitkových vozidiel a príslušnými priemyselnými investíciami.**Od januára 2021 prevezme Toyota majetkovú kontrolu nad závodom Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech s.r.o. (TPCA) v Kolíne (ČR),** výrobným podnikom so spoločnou majetkovou účasťou, vyrábajúcim minivozidlá segmentu A.
Podnik TPCA so spoločnou majetkovou účasťou vznikol na podnet spoločností PSA a TMC v roku 2002 a súčasťou dohody bola aj doložka o preskúmaní, ktorá obidvom partnerom umožňuje znovu posúdiť výšku svojho akcionárskeho podielu. **Závod sa stane dcérskou spoločnosťou TME, a pripojí sa tak k siedmim ďalším závodom, ktoré Toyota aktuálne v Európe už prevádzkuje.** Závod v Kolíne bude aj naďalej pre obidve spoločnosti vyrábať minivozidlá segmentu A súčasnej generácie. Toyota do budúcnosti plánuje, že vo svojom kolínskom závode zachová výrobu i zamestnanosť.
Uzavretie dohody komentoval výkonný viceprezident TMC Didier Leroy: „Dnešné oznámenie odráža dopĺňajúci sa charakter a vynikajúce vzťahy panujúce medzi Groupe PSA a Toyotou. **Táto dohoda umožňuje každej z firiem využívať navzájom svoje silné stránky a zároveň sa podeliť o náklady na technológie a vývoj.** Náš záväzok voči kolínskemu závodu je dôkazom filozofie Toyoty vyrábať vozidlá v mieste ich predaja, ako aj našich dlhodobých výrobných aktivít v Európe.“ Carlos Tavares, predseda správnej rady Groupe PSA doplnil: „Otvárame novú kapitolu našej úspešnej a vzájomne výhodnej partnerskej spolupráce, postavenej na našom vzťahu dôvery v záujme čo najväčšieho prospechu pre našich zákazníkov i naše firmy.“








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!