Nový OPEL CORSA oficiálne! Ide o najväčšiu zmenu v histórii modelu

Vôbec prvýkrát je Corsa dostupná aj v sivom laku Grafik.

Elektrická verzia Corsa Electric prejde na nabitie až 402 km.
Vydané  Text: 

Automobilka Opel dnes oficiálne informovala o uvedení novej verzie modelu CORSA. Kľúčovým pojmom v tlačovej správe je modernosť, ktorú nemecká automobilka dáva do súvislosti s interiérom, estetikou a funkčnosťou predných exteriérových partií.

Predné partie boli v porovnaní s predchádzajúcimi Corsami výrazne prepracované, takže z vizuálneho hľadiska sme svedkami azda najväčšej dizajnovej zmeny modelu. Ide o výrazný moderný dizajn využívajúci koncepciu Opel Vizor, ktorú poznáme z ďalších modelov výrobcu. Apel na dizajn je o to dôležitejší, že nové generácie automobilov prichádzajú s čoraz kreatívnejšími a nápaditejšími vzhľadmi.

Opel Corsa (modelový rok 2024)

Opel Corsa (modelový rok 2024)

Inzercia

Advertisement

Inzercia

Čierna „maska“ pokrýva celý predok modelu Corsa a plynulo spája mriežku chladiča, LED svetlomety a stredový znak Opel Blitz do jedného celku. V závislosti od stupňa výbavy je logo značky vpredu a vzadu vyhotovené v nápadnej čiernej alebo matnej striebornej úprave. Optické „prívody vzduchu“ v spodnej časti predného nárazníka sú väčšie a výraznejšie než doteraz.

Aj pri pohľade zboku zaujme nová Corsa svojimi charakteristickými líniami. „Prevratné“ zadné stĺpiky vytvárajú dojem, že strecha, dostupná v čiernej úprave (v závislosti od stupňa výbavy), sa vznáša nad vozidlom. Označenie Corsa sa teraz nachádza, ako sme to mohli po prvýkrát vidieť pred niekoľkými mesiacmi na limitovanej edícii „Opel Corsa 40“,  v strede dverí batožinového priestoru vzadu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia
Opel Corsa (modelový rok 2024)

Opel Corsa (modelový rok 2024)

V celej tejto novej nádhere zažiari nováčik aj vďaka sivému laku Grafik, ktorý je pre model Corsa dostupný po prvýkrát.

Inzercia

Inzercia

Opel Corsa (modelový rok 2024)

Opel Corsa (modelový rok 2024)

„Opel Corsa je najpredávanejším autom už viac ako 40 rokov. V posledných dvoch rokoch sa okrem toho stal aj najpredávanejším malým autom v Nemecku a v roku 2021 celkovo najpredávanejším autom v Spojenom kráľovstve. Tento úspech vnímame ako uznanie našej práce, čo nám poskytuje ďalšiu motiváciu, aby sme sa do budúcnosť ešte zlepšovali. Nová Corsa je ešte modernejšia, emocionálne pôsobivejšia a lepšia. Týmto jej úžasným dizajnom, najmodernejšími technológiami z vyšších segmentov a novou, lokálne bezemisnou elektrickou a hybridnou technológiou chceme zákazníkov inšpirovať a ukázať im, čo dnes môžu od malého auta očakávať,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Opel Florian Huettl.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

 

Interiér nového Opel Corsa (modelový rok 2024)

Interiér nového Opel Corsa (modelový rok 2024)

Inzercia

Interiér, ako ho opisuje výrobca:

Rovnako ako pri vývoji najnovšej generácie modelu Astra aj tu sa uplatnila zásada „maximálnej detoxikácie“: navigačný systém ponúka pripojené služby, prirodzené hlasové ovládanie „Hey Opel“ a aktualizácie na diaľku.

Okrem toho sú zobrazenia na 10-palcovej farebnej dotykovej obrazovke navigačného a multimediálneho systému a informačnom displeji vodiča teraz ešte prehľadnejšie, aby ste si všetky dôležité informácie vedeli pozrieť v zlomku sekundy.

Nováčik má však aj ďalšie eso v rukáve. Po prvýkrát bude možné k multimediálnym systémom vozidla pripojiť smartfóny kompatibilné s rozhraním Apple CarPlay a Android Auto a zároveň ich bude možné nabíjať – v oboch prípadoch bezdrôtovo.

Opel Corsa (modelový rok 2024)

Opel Corsa (modelový rok 2024)

Corsa Electric s vylepšenou batériou a novým elektromotorom

Do roku 2028 sa Opel v Európe stane plne elektrickou značkou, 12 modelov je elektrifikovaných už dnes – a Corsa bola priekopníkom demokratizácie batériového elektrického pohonu v portfóliu značky Opel. Nie je preto žiadnym prekvapením, že Corsa-e získala v roku 2020 ocenenie „Zlatý volant“.

Plne elektrická jazda v modeli Corsa znamená: lokálne cestovanie bez emisií a bez kompromisov – a to pri vybavovaní každodenných povinností aj pri jazde za zábavou. Nová Corsa Electric to teraz posúva na ďalšiu úroveň: vďaka širšiemu výberu, vyššiemu výkonu, vylepšenej batérii a dlhšiemu dojazdu.

Corsa Electric ponúkne dve verzie elektrického pohonu: pre najpredávanejšie malé auto bude k dispozícii výkon 100 kW/136 k s predĺženým dojazdom do 357 kilometrov2, ako aj výkon 115 kW/156 k s dojazdom až 402 kilometrov podľa WLTP2.

Corsa Electric je tak nielen mimoriadne efektívna – vďaka elektrickej energii z batérie a neustále dostupnému krútiacemu momentu 260 Newton metrov prináša v každom prípade čistý pôžitok z jazdy. A keď Corsa Electric potrebuje dobiť, dá sa to zvládnuť rýchlo. Pri použití rýchlonabíjačky dosiahne batéria až 80 percent svojej celkovej kapacity už za 30 minúť (z 20 na 80 percent).

Aj nové systémy pohonu prinášajú zodpovednú zábavu za volantom: Opel prvýkrát ponúkne svojim zákazníkom možnosť prejsť na hybrid so 48-voltovým systémom. Motory s výkonom 74 kW/100 k a 100 kW/136 k sa kombinujú s novou dvojspojkovou automatickou prevodovkou.

V budúcnosti doplnia širokú ponuku hospodárnych druhov pohonu, počnúc mimoriadne úspornými spaľovacími motormi až po čistý elektromobil Corsa Electric, čím výrazne posilnia elektrifikáciu značky.

 








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.