Najlepšie auto aj najlepší elektromobil: KIA EV6 si pripísala dve nové ocenenia

Aj rok po uvedení na trh KIA EV6 zbiera ocenenia: Najnovšie porazila tucet najlepších vozidiel v kategórii „Najlepšie auto roka“, ocenená bola tiež ako „Najlepší elektromobil roka“.

Vydané  Text: 

Kia EV6 2022 bola vyhlásená za „Najlepšie auto roka“ a zároveň za „Najlepší elektromobil roka“ v 41. ročníku udeľovania cien MotorWeek Drivers‘ Choice Awards.

Na určenie víťazov tím MotorWeek hodnotí takmer 150 vozidiel na základe faktorov, ako sú cena, praktickosť, výkon a spotreba. Respondenti potom vyberú najlepšie modely v rôznych kategóriách životného štýlu, od rodinných sedanov cez luxusné autá až po veľké komunálne služby a pickupy. Z tejto skupiny sa napokon vyberie najlepšie vozidlo roka.

Kia EV6 je vskutku úspešný model, o čom svedčia početné ocenenia od redakcií motoristických médií a nezávislých organizácií. O týchto oceneniach, ktorých je už naozaj neúrekom, priebežne informuje na našom [KIA Blogu](https://www.autoviny.sk/autor/93/kia-blog) v časti [KIA EV6](https://autoviny.sk/obsah/znacka/kia-ev6). Medzičasom už model EV6 získal ocenenia [Najlepší elektromobil roka 2022](https://www.autoviny.sk/novinky/124328/najlepsi-elektromobil-roka-2022-je-kia-ev6-su-uz-elektromobily-vhodne-pre-kazdeho-odpovede-vas-mozno-prekvapia), [najlepšie kompaktné SUV na trhu](https://www.autoviny.sk/novinky/124207/triumf-pre-kia-ev6-a-sportage-phev-podla-nemcov-ide-o-dve-najlepsie-kompaktne-suv-na-trhu), [najlepšie nemecké prémivové auto](https://www.autoviny.sk/novinky/123013/nemecke-premiove-auto-roka-je-v-skutocnosti-z-juznej-korey) či [bodoval v iF Design Awards 2022](https://www.autoviny.sk/novinky/123666/kia-ev6-bodovala-v-if-design-awards-2022-a-prispela-k-uspechu-znacky-kia-na-slovensku).

TEST Kia EV6: Európske auto roka 2022 to v nabitej konkurencii nemá ľahké. Aký je s ňou život v zime?

Otestovali sme Kiu EV6 v zimných mesiacoch. Ako sa znížil dojazd a čo bolo najväčšou slabinou auta?

„Crossoverom EV6 značka nielenže zúročila svoje skúsenosti, ale vyvinula aj cenovo dostupné osobné vozidlo, ktoré je také vycibrené, účelné, no zároveň zábavné na riadenie, že katapultuje nad rámec akejkoľvek diskusie,“ povedal John Davis, hostiteľ a tvorca MotorWeek.

„Dizajnové detaily, ako je profil päťdverového kupé, zarovnané kľučky dverí a jedinečné LED osvetlenie z neho robia lídra v oblasti štýlu. Vďaka tomu, že je postavený na špecializovanej platforme pre elektromobily, má vzdušný interiér s výnimočným priestorom vpredu aj vzadu, to všetko s ultračistým usporiadaním, ktoré dokonale spája športovosť a pohodlie. Každý model EV6 si žiada, aby ste jazdili s nadšením vďaka takmer okamžitej odozve na plyn a ovládateľnosti. Kia EV6 je jednoducho vynikajúca,“ hovorí Davis k oceneniu modelu.

Víťazi ceny Drivers‘ Choice Award za rok 2023 sú uvedení na MotorWeek.org a objavujú sa v špeciálnej epizóde seriálu MotorWeek (#4223).









Pokračujte na ďalší príspevok »