Hyundai pomáha čistiť moria aj pláže! Pre zozbieraný odpad má špeciálne využitie

Celkovo spoločnosť Healthy Seas vyzbierala v tomto roku vďaka podpore Hyundai viac ako 78 ton odpadu
Vydané  Text: 
Od začiatku svojho partnerstva v apríli 2021 spoločnosti Hyundai Motor a Healthy Seas doteraz uskutočnili už jedenásť spoločných aktivít v siedmich európskych krajinách. Spoluprácu obe strany začali s jasným cieľom, ktorým je záväzok rozvíjať udržateľnú spoločnosť **bojom proti znečisteniu morí a oceánov, pestovaním podmorských ekosystémov a riadením obehového hospodárstva.** Aktivity partnerstva siahajú od činností zameraných na zber odpadu – ako je čistenie pláží a potápačské akcie na výlov opustených rybárskych sietí – až po vzdelávacie programy pre deti a miestne komunity o dôležitosti udržiavania čistoty svetových oceánov. *„Zaviazali sme sa realizovať našu víziu Progress for Humanity (Pokrok pre ľudstvo) prostredníctvom všetkých našich aktivít. Nestačí, že sme lídrom v oblasti čistých a budúcich riešení mobility, ale prijímame aj opatrenia na ochranu podmorského sveta,“* hovorí Michael Cole, prezident a generálny riaditeľ Hyundai Motor Europe. *„Je mimoriadne, čo sa nám doteraz podarilo dosiahnuť vďaka partnerstvu so spoločnosťou Healthy Seas. V budúcom roku sa tešíme na rozšírenie spolupráce s pobrežnými komunitami, deťmi a našimi zamestnancami.* V rámci partnerstva Hyundai podporuje spoločnosť Healthy Seas v ich potápačských aktivitách pri výlove a odstraňovaní tzv. sietí duchov. Partnerstvo doteraz podporovalo **ponory na čistenie mora v okolí Ijmuidenu v Holandsku, talianskej Lampedusy, Newcastlu vo Veľkej Británii, nemeckého Norderney a Tossa del Mar v Španielsku.** V rámci všetkých čistiacich činností pomáhalo 72 dobrovoľných potápačov vyloviť siete duchov a iný odpad z európskych vôd.
**Či už pri skúmaní vrakov lodí, útesov alebo pláží, spoločnosť Healthy Seas vyzbierala viac ako 78 ton odpadu,** vrátane pascí na kraby a homáre, olova a iného morského odpadu. *„Veľmi si vážime naše partnerstvo so spoločnosťou Hyundai, pretože nám umožňuje realizovať projekty, ktoré majú pozitívny vplyv na životné prostredie v takom rozsahu, aký sme si nikdy nedokázali predstaviť,“* hovorí Veronika Mikos, riaditeľka Healthy Seas. „Bolo pre nás potešením spolupracovať s Hyundai a tešíme sa, že v nasledujúcom roku spoločne dosiahneme ešte viac.“ ### Od odpadu k udržateľným produktom Premieňajúc odpad na nový zdroj, zakladajúci partner spoločnosti Healthy Seas, Aquafil, **regeneruje nylonové časti sietí spolu s iným nylonovým odpadom na nylon ECONYL®.** Táto recyklovaná nylonová priadza sa používa na výrobu udržateľných produktov, ako sú plavky a koberce. Od uvedenia plne elektrického crossoveru IONIQ 5 na trh začiatkom tohto roka dáva Hyundai európskym zákazníkom možnosť vybaviť svoj IONIQ 5 **trvalo udržateľnými podlahovými rohožami vyrobenými práve z vlákna ECONYL®.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.