Lexus sa stal oficiálnym sponzorom Davis Cupu

Lexus bol vyhlásený za oficiálneho automobilového sponzora Davis Cupu pre finále 2021, ktoré sa uskutoční od 25. novembra do 5. decembra 2021 v španielskom Madride. V rámci partnerskej spolupráce bude Lexus zaisťovať dopravu hráčov a tímov 18 súťažiacich národností medzi kurtmi a miestami ubytovania. Skupinové zápasy sa tiež uskutočnia v talianskom Turíne a rakúskom Innsbrucku.
Vydané  Text: 
Partnerská spolupráca prichádza v čase uvedenia úplne nového modelu Lexus NX, ktorý otvára novú kapitolu značky Lexus. Nové NX stojí na počiatku nového dizajnového smeru v oblasti exteriéru aj interiéru, využíva nové pohonné jednotky vrátane prvého plug-in hybridného pohonu pre značku Lexus, prináša vylepšenia na poli dynamiky jazdy a ponúka novú generáciu multimédií a konektivity. Davis Cup, ktorý bol po prvýkrát usporiadaný v roku 1900, sa postupne rozvinul na každoročný svetový športový šampionát. V roku 2021 sa ho zúčastní až 142 rôznych národností. Nový finálový formát, v ktorom bude o vytúžený Davisov pohár súťažiť najlepších 18 národností, bol zavedený v roku 2019, keď víťazný titul v Madride vybojovalo Španielsko. „Máme neuveriteľnú radosť, že môžeme znova obnoviť naše väzby s touto kultovou športovou udalosťou. Davis Cup je jedinečným športovým podujatím naprieč krajinami, ktoré spája špičkových tenistov a fanúšikov, pričom mnohí z nich predstavujú záujemcov o prémiový tovar. Príležitosť spojiť sa s takým publikom prostredníctvom zdieľanej vášne pre dokonalosť, odhodlanie a neuveriteľné zážitky si Lexus nemôže nechať ujsť,“ hovorí **Spiros Fotinos, riaditeľ spoločnosti Lexus Europe**.
„Sme nadšení, že opäť môžeme počítať so značkou Lexus v druhom ročníku finálových bojov. Tohtoročné podujatie je zasadené do viacerých miest v troch krajinách, pričom Lexus tu preukazuje svoje ohromné schopnosti v rámci manažmentu akcie, poskytovania služieb aj ich profesionality. Sme si istí tým, že podobne ako v roku 2019 budú najlepší svetoví hráči a tímy nadšení z podpory, ktorú Lexus na súťaži zaistí,“ hovorí riaditeľ finále Davis Cupu Albert Costa.

Lexus už pracuje na novom SUV, čo o ňom vieme?

Koncepčné modely Lexus nám umožňujú nahliadnuť do budúcnosti. Sériové autá japonskej značky sú často rovnako odvážne ako ich predchodcovia v dizajnérskom štúdiu. Bude sa história opakovať aj v prípade nového SUV s elektrickým pohonom, ktoré príde na trh budúci rok? Premiéru by malo mať v druhej polovici roku a auto pripravené na sériovú výrobu bude s najväčšou pravdepodobnosťou kombinovať vlastnosti Lexusu LF-1 Limitless a LF-Z Electrified.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »