Koľko influenceri zarobia za jedno video s autom? A ako zarábajú na Instagrame a TikToku?

Aj keď to vyzerá ako ľahko zarobené peniaze, v skutočnosti je to hotová vysoká škola marketingu a PR.
Vydané  Text: 

Screenshot príspevku od „supercarblondie“ na Instagrame
Minulý týždeň mi do schránky pracovného e-mailu prišla zaujímavá správa od agentúry [Journalistic.org](https://journalistic.org/). Táto agentúra realizovala štúdiu pre u nás nepôsobiacu poisťovňu [USwitch](Uswitch.com/car-insurance), v ktorej sa snažila zostaviť rebríček najlepšie zarábajúcich automobilových influencerov na sociálnej sieti TikTok. TikTok je fenomén, aplikácia s krátkymi videami od prevažne anonymných používateľov sa stala obrovským hitom na celom svete. V USA a Európe čelí obvineniam, že je to jeden z nástrojov čínskej moci na ovládnutie internetového priestoru a na zbieranie súkromných údajov o používateľoch, to však nebráni rastu popularity tejto aplikácie. Na TikToku, rovnako ako na Facebooku, Instagrame, Twitteri, Snapchate a ďalších platformách, sa darí aj automobilovým influencerom. Aj u nás na Slovensku máme niekoľkých a rozhodne to nie sú iba motoristickí novinári. Častokrát ide o fanúšikov áut, ktorí sa postupne prepracovali k veľkej sledovanosti svojich príspevkov a automobilky tak s nimi, celkom prirodzene, začali spolupracovať. Automobiloví influenceri majú vskutku atraktívny job. Nemusia mať technické znalosti alebo veľa skúseností s autami, v tomto prípade je ich úlohou upozorniť na automobilovú novinku, poukázať na niektoré zaujímavé funkcie, celej veci dať pekný vizuál. Je to win-win situácia, v ktorej získava influencer, automobilka a, samozrejme, divák, follower. Journalistic.org zverejnil nasledovnú tabuľku s odhadom najlepšie zarábajúcich TikTok influencerov. Nie je prekvapením, že prvá pozícia patrí našej obľúbenej [Supercar Blondie, alebo celým menom Alexandra Mary Hirschi](https://www.unitedlife.sk/robi-videa-o-autach-a-miluju-ju-miliony-supercar-blondie-je-v-skutocnosti-alexandra-mary-hirschi/). Tej sa podľa štúdie darí na jednom zverejnenom videu na TikToku zarobiť takmer 5,7-tisíc eur, pritom tých príspevkov má každý mesiac desiatky na rôznych sociálnych sieťach.
Pozícia
Influencer
Profil na TikToku
Najvyššie odhadované zárobky za jeden príspevok v EUR
1
Alex
supercarblondie
5 697,58
2
Dima Gordey
dimagordey
3 827,58
3
TJ Hunt
tjhunt_
2 891,31
4
RANA
rana65556tik
2 381,08
5
James Stradman
thestradman
2 042,62
6
Dominguero
dominguero
1 955,89
7
Alan Enileev
alan_enileev
1 530,69
8
Alfredo Valenzuela
alfredovlza
1 447,36
9
Chris
chrisfixit
1 361,47
10
Colin Furze
colinfurze
935,92
Supercar Blondie pri koncepčnom vozidle Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, reprofoto z videa
### Ako zarábajú na fotkách a videách na TikToku a Instagrame? Je pochopiteľné, že najlepší automobiloví influenceri na TikToku svoje príspevky v nejakej forme monetizujú. Tých ciest je viacero, každá z nich má pritom veľký potenciál vytvárať zisky. Základnou metódou **monetizácie príspevkov na TikToku, Instagrame, Facebooku** a ďalších sociálnych sieťach je **jednoduchá natívna reklama**. Automobilka alebo mediálna agentúra zaplatí influencerovi za to, že na svojom profile venuje ich produktu pozornosť. Ceny takejto reklamy spravidla nie sú vopred dané, záležia na dohode a takzvanom rozsahu plnenia. Neplatí priama úmera, že čím viac priestoru influencer venuje, tým je vyššia cena. Na nej sa podieľajú aj ďalšie faktory, ako náročnosť produkcie, dosah (reach), počty interakcií, vizibilita spolupráce na ďalších platformách, a tak ďalej. Ďalším spôsobom speňažovania obsahu sú účasti v takzvaných **affiliate programoch**. Influencer na svojom profile zverejní príspevok s nejakým produktom a priamo uvedie odkaz na jeho kúpu s tým, že z predaja má provízie. Affiliate programy sú dnes veľmi vyspelé a inteligentné, skutočne vedia zistiť, ktorý zákazník prišiel z akého zdroja. Niektorí americkí youtuberi, najmä tí venujúci sa spotrebnej elektronike, si takto vedia zarobiť aj desiatky tisíc dolárov každý mesiac. Vyššou úrovňou takétoho affiliate marketingu je predaj vlastnej „značky“ oblečenia a doplnkov, takzvaný **merch**, kedy sa však od influencera vyžaduje aj schopnosť manažovať online predaj a fakticky aj výrobu. Niektoré platformy ponúkajú alternatívnu možnosť **monetizácie obsahu**, a to formou **prémiového odberu**, plateného členstva.Influenceri tak cielene pracujú na tom, aby ponúkali hodnotný obsah, za ktorý jeho odberatelia zaplatia formou mesačného poplatku. Dobrým príkladom je sociálna sieť OnlyFans, ktorý sa však zahráva aj s obsahom pre dospelých. Inzercia: Kooperativa - výpočet PZP **Ďalšou formou získavania peňazí zo sociálnych sietí** je podiel na zobrazovanej reklame. Toto sa dá preniesť aj mimo sociálnu sieť, keď influencer motivuje svojho fanúšika, aby si klikol na jeho webstránku, kde má umiestnené reklamy, napríklad od Google. Avšak aj priamo pred vlastným videami na YouTube môže nechať zobrazovať reklamy, z ktorých môže mať ako tvorca obsahu malý podiel a každý mesiac si tak prilepšiť o desiatky, stovky či dokonca tisícky amerických dolárov. Existuje aj veľa ďalších možností, ako speňažiť obsah na sociálnych sieťach. Ak sa vám ale zdá, že sú ľahko zarobené peniaze, nikto vám nebráni v tom, aby ste to robili aj vy. V skutočnosti sú to ťažko zarobené peniaze, pretože vytvoriť a udržiavať profily s miliónmi sledovateľov je práca na celé firmy, hotové tímy špecialistov. Máloktorý miliónový influencer rieši svoje profily skutočne sám. Dobrou správou je, že internet je priestorom neobmedzených možností a šanca je tu pripravená pre každého šikovného a ochotného učiť sa novým veciam.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.