Táto automobilka chce šetriť aj na toaletnom papieri pre zamestnancov! Masívne škrtanie nákladov sa začalo

Snaha o zníženie nákladov v talianskych závodoch značky Fiat viedlo podľa odborov k redukcii čistiacich služieb a počtu toaliet dostupných pre pracovníkov.
Vydané  Text: 
Carlos Tavares, generálny riaditeľ spoločnosti Stellantis, novej skupiny, ktorá vznikla v januári zlúčením spoločností Fiat Chrysler Automobiles a PSA Group, uviedol, že **výrobné náklady v talianskych továrňach sú až štyrikrát vyššie ako v závodoch automobiliek vo Francúzsku alebo Španielsku.** Tavares uviedol, že automobilka nebude rušiť pracovné miesta ani zatvárať závody, ale po fúzii prisľúbil úspory vo výške viac ako 5 miliárd eur (5,94 miliárd dolárov) ročne. Davide Provenzano z odborového zväzu FIM uviedol, že Stellantis podniká kroky vo svojom závode Mirafiori v Turíne, kde vyrába nový elektrický automobil Fiat 500, a to **znížením množstva toaliet dostupných pre pracovníkov, znížením počtu upratovacích služieb či reorganizáciou dopravných zariadení.** „Toto sa deje počas COVID-19, keď by ste mali skôr zvyšovať počet dostupných toaliet a tlačiť na kvalitnejšie upratovacie služby, než ich škrtať,“ uviedol Provenzano. Edi Lazzi z ľavicovo orientovanej únie FIOM uviedol, že **opatrenia na úsporu nákladov v Taliansku sú podľa jeho názoru skôr osobnou iniciatívou miestneho riadenia než širokou stratégiou,** ktorú by inicioval koncern Stellantis. „Z pohľadu ušetrených nákladov sú tieto opatrenia len kvapkou v oceáne,“ uviedol. Nicola Manzi z únie UILM uviedol, že **spoločnosť Stellantis znížila upratovacie služby o zhruba 35 percent** v závode Atessa v strednom Taliansku, najväčšom európskom závode na výrobu dodávok. „Momentálne fungujeme takmer na plný výkon, bolo by ťažké znížiť počet toaliet,“ uviedol. Túto **situáciu nateraz koncern Stellantis odmietol komentovať,** no automobilka predstaví svoj obchodný plán s ambíciou šetriť náklady až najskôr koncom tohto roka. Jedno je však isté, akákoľvek snaha o šetrenie nákladov sa historicky prejavila aj na kvalite samotnej výrobkov. Sme zvedaví, ako sa koncernu Stellantis podarí popri takomto šetrení nákladov udržať kvalitu výroby v závodoch.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!