Mitsubishi nezaháľa: Outlander novej generácie a vylepšenia pick-upu L200

Outlander novej generácie sa u nás už predávať nebude, ale za pozornosť stojí novinka od Mitsubishi, ktorá sa ešte týka aj nášho trhu – 7-ročná záruka na L200 a výkonnostný balíček PLUS.
Vydané  Text: 
**Mitsubishi Outlander** patrí medzi vozidlá, ktoré sme **vždy testovali s radosťou**. Nie je to obyčajné auto, ale úžasný stroj s moderným pohonom, ktorý v ideálnej miere kombinuje apel praktické každodenné použitie s modernými technológiami. Naše testy Outlanderov si môžete prečítať kliknutím na nasledujúce odkazy (**článok pokračuje pod odkazmi**):

VIDEO: Ako vyzerá život s plug-in hybridom na Slovensku? Takto sme dopadli:

Jeden z najstarších dobíjacích hybridov na trhu je z technickej stránky pomerne unikátny. Má totiž dva elektromotory a spaľovací motor je napojený na kolesá cez špeciálnu prevodovku na štýl CVT. Aktuálna faceliftovaná verzia má väčší motor (z 2,0 na 2,4 litra), väčšiu kapacitu akumulátora a tiež silnejší zadný elektromotor. **Viac ako lepšia dynamika sa však ráta lepšia kultivovanosť pohonného... Prečítať celé

**Nová generácia Mitsubishi Outlander** bola oficiálne ohlásená v dňoch, keď aj iné automobilky predviedli nové verzie svojich automobilov rôznych kategórií, ako [Nissan Qashqai](https://www.autoviny.sk/novinky/122125/oficialne-toto-je-novy-nissan-qashqai-prinasa-odvazny-dizajn-nove-technologie-a-viac-miesta-v-interieri), [Honda HR-V](https://www.autoviny.sk/novinky/122124/honda-predstavila-novu-generaciu-hr-v-dostala-hybridnu-techniku-a-krasnu-karoseriu), [Porsche 911 GT3](https://www.autoviny.sk/novinky/122114/puristi-pozor-je-tu-nove-porsche-911-gt3), [Lancia Ypsilon](https://www.autoviny.sk/novinky/122097/dalsia-sanca-pre-lanciu-ypsilon-presiel-vylepsenim-pohana-ho-09-litrovy-dvojvalec) či [Citroën C3 Aircross](https://www.autoviny.sk/novinky/122111/citroen-podstatne-vylepsil-c3-aircross-ma-obrovsky-kufor-a-head-up-displej). Táto nová verzia Outlandera sa už na slovenský trh nedostane formou oficiálneho importu a zrejme nebude k dispozícii ani pre európskeho zákazníka ako takého. Preto sú aj zverejnené oficiálne fotografie lokalizované do Severnej Ameriky. Po spustení predaja v Severnej Amerike v apríli bude nasledovať expanzia do zvyšku sveta. Na tamojších trhoch žne Outlander veľké úspechy, od roku 2002 si tam zákazníci zakúpili až 2,6 milióna exemplárov. Aj v Európe však Outlander PHEV patril k najobľúbenejším plug-in hybridom. Z technického hľadiska zaujme využitie 2,5-litrového benzínového motora a elektronicky ovládaného pohonu všetkých štyroch kolies 4WD s kontrolou všetkých kolies S-AWC (Super All wheel control). Nejedná sa o hybrid, ale výrobca avizuje zvýšenie účinnosti v porovnaní s predchádzajúcou generáciou 2,6 percenta a zvýšenie maximálneho výkonu o 8,9 percenta. **Interiér v bielom vyhotovení pôsobí priam luxusne** a okrem vylepšeného infotainmentu ponúkne aj funkcie pre asistovanú jazdu MI-PILOT či head-up displej. ### Novinky pre Slovensko Aj pre slovenský trh má ale Mitsubishi pár prekvapení. **Oboje sa týkajú modelu Mitsubishi L200**. [GALLERY id=31333] Ako prvú vec slovenský import avizuje **predĺženú záruku na 7 rokov alebo 150 000 kilometrov**. Pick-up, s ktorým možno zaobchádzať takmer neľudsky a ustojí snáď všetko, by mal takto ešte viac nabrať na spoločenskej hodnote. Výnimočnosť tohto predĺženia záruky na 7 rokov / 150 000 km spočíva v tom, že po celý čas jej trvania zaručuje krytie v rozsahu plnej továrenskej záruky. Pri vzniku závady sú opravy, na rozdiel od originálnej záruky výrobcu, preplácané v komerčných cenách. *Podobné podmienky nikto z našich konkurentov stále neponúka*, tvrdí Mitsubishi. Druhou novinkou je **príplatkový paket L200 Plus, ktorý zvyšuje maximálny výkon motora** až na 127 kW (173 k) a max. krútiaci moment na 502 Nm. Na zvýšenie výkonu a krútiaceho momentu sa využíva patentovaná vysoko spoľahlivá technológi úpravy parametrov motora od spoločnosti Steinbauer. Cena za tento paket pritom vôbec nie je vysoká, predajca si za neho pýta iba 1 199 eur aj s daňou, čo je cena lepšieho mobilu.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.