Tesla zvažuje kontrolu kvality kamerovým systémom!

Kolísajúca kvalita automobilov Tesla je čiernou škvrnou na histórii tejto inak úspešnej automobilky. Elon Musk plánuje k vyriešeniu tohto problému pristúpiť tradične netradične.
Vydané  Text: 
Firma pred časom zverejnila inzerát, v ktorom hľadá špecialistu na automatizovaný kamerový systém dozerajúci na proces výroby. Na prvý pohľad sa jedná o dobrý nápad, ktorý bude eliminovať ľudský faktor. Dlhodobé skúsenosti z pásovej výroby však jasne ukazujú, že kvalitu treba vedieť vyrobiť a nie ju až následne odsledovať. Podobné pokusy má za sebou viacero veľkých automobiliek. Po značných investíciách do technológií sa nakoniec ukázalo, že sa požadovaný efekt nedostavil. Vedomie neustáleho sledovania totiž malo na zamestnancov veľmi negatívny vplyv, a tak nakoniec robili viac chýb, než predtým. Prečo je to tak? **Každý, kto v automobilke pracoval vie, že gro problémov výrobnej kvality tkvie v procese výroby a správnom nastavení jednotlivých montážnych operácií.** A samozrejme, počítať treba so špecifickou únavou z opakujúcej sa operácie. Človek vykonávajúci donekonečna sa opakujúcu jednoduchú pracovnú operáciu robí na prvý pohľad až neuveriteľné chyby. Zamedziť tomuto problému však nemožno dohadom, ale zmenami pracovného rytmu, či rotáciou pracovníkov na výrobnej linke. Je pozoruhodné, že firma, ktorá technologicky predbehla „starých automobilových matadorov“ stále nezvláda triviálne problémy. Zostáva nám veriť, že hoci majú v Tesle možno až odpor ku klasickým riešeniam, tentokrát teplú vodu vymýšľať nebudú. Nasadenie automatického kamerového systému dlhodobé zlepšenie kvality produkcie celkom určite neprinesie. Priniesť môže tak maximálne klientov pre podnikových psychiatrov…








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!