Nečakané správy: Mitsubishi zastavilo uvádzanie nových modelov na európsky trh

Mitsubishi sa plánuje zamerať viac na ázijský trh, a tak sa v Európe nových modelov už nedočkáme.
Vydané  Text: 
Renault a Nissan, členovia aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi už svoje plány do budúcnosti v Európe prezradili, ako posledný člen aliancie preto predstavil svoju stratégiu aj Mitsubishi, čím nepotešil mnohých Európanov. S výrobou nových modelov ako napríklad obľúbeným Outlanderom, ktorý mal byť predstavený už v najbližších mesiacoch, už v Európe nepočíta. ### Dôvody zastavenia výroby Zastavenie výroby v Európe môže byť okrem nepriaznivých finančných výsledkov a veľmi prísnych emisných noriem aj dôsledkom zatknutia bývalého šéfa aliancie Carlosa Ghosna, ktorý alianciu dostal do veľkých problémov a automobilky preto museli reagovať zmenou svojej pôvodnej stratégie na nasledujúce roky. To, že sa v Európe nebudú vyrábať nové modely však neznamená úplný koniec Mitsubishi. Aj naďalej sa budú predávať súčasné modely, kým budú spĺňať aktuálne emisné normy EÚ. Zákazníci tiež môžu naďalej využívať servisné a predajné služby. ### Nová stratégia Súčasťou novej stratégie so symbolickým názvom „**Malé, ale krásne**” je zameranie sa na perspektívnejšie ázijské trhy, kde má Mitsubishi už teraz silné zastúpenie. Ide predovšetkým o juhovýchodnú Áziu, kde plánuje zvýšiť svoj podiel na trhu z 10,6 % na viac ako 11 %. Okrem toho sa chce presadiť tiež v Oceánii, na Strednom východe, v Afrike a Južnej Amerike. Vďaka rozsiahlejšej spolupráci s ostatnými členmi aliancie a použitiu spoločnej techniky chce Mitsubishi do troch rokov znížiť fixné náklady o 20 %. Aj naďalej si však chce zachovať vlastné technológie, ktorými sú v posledných rokoch najmä pohon všetkých kolies, hybridný a plug-in hybridný pohon. ### Ktoré modely už v Európe neuvidíme V Európe tak už v nasledujúcich mesiacoch neuvidíme nové modely ako plug-in hybridný Eclipse Cross a Outlander, ktorý bude mať neskôr aj svoju plug-in hybridnú verziu. Na čínskom trhu plánuje automobilka v roku 2021 zahájiť predaj zatiaľ nešpecifikovaného elektromobilu, na ktorom úzko spolupracuje s lokálnou automobilkou GAC. S Nissanom plánuje vyrobiť auto pre japonský trh a v juhovýchodnej Ázii sa dočkajú novej generácie pick-upu Triton (L200), hybridného MPV XPander a novej generácie Pajera Sport.

Najlacnejšie auto s automatom: Mitsubishi Space Star je nový zlatý štandard

Plánujete kúpiť nové auto? Určite by ste mali zvážiť nový Mitsubishi Space Star, dokonca aj keď ste doteraz uvažovali nad väčším.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.