Elektromobil od Alfa Romeo je na spadnutie. Kedy sa ho dočkáme?

Pod emóciami nabitým kabátom bude podľa očakávania technika od koncernu PSA. Zdieľanie technológií teda naberá reálne kontúry.
Vydané  Text: 
Prístup Talianov k moderným technológiám koncernu PSA dodá značke doslova krídla. Je iné riešiť dizajn a ladenie podvozka a iné vyvíjať celé auto. A to nielen časovo, ale predovšetkým finančne. Podľa očakávania sa spolupráca začne hybridnou verziou (možno aj plug-in hybridnou) pripravovaného modelu Tonale, ktorý sa mal na trhu podľa pôvodných plánov objaviť na budúci rok. Nakoľko tieto plány zmenila korona? To dnes ani srna netuší. Dúfajme však, že nie veľmi a modelový rad Tonale sa čo najskôr stane realitou.
### Ak si niektorá z automobilových ikon zaslúži dodať novú krv, tak je to Alfa Romeo. Pripravovaný elektromobil však podľa posledných informácií nebude derivátom modelu Tonale, ale úplne samostatným projektom. Taliani teda zjavne siahnu po platforme e-CMP, ktorú používa napríklad Peugeot 208/2008. Vyplýva z toho, že plánujú postaviť emotívny elektrický mestský crossover. Nakoľko voľné ruky dostanú dnes ťažko odhadnúť. Peugeot e-208 ma aktuálne motor s maximálnym výkonom 100 kW (136 k) a najvyšším krútiacim momentom 260 Nm. Akumulátor má kapacitu 50 kWh. Tieto údaje sú pre mestský crossover dostačujúce, no keďže práce na aute iba začali a na trh príde najskôr o dva roky, zmeny by neprekvapili. Minimálne v prípade kapacity akumulátora a dojazdu. ### Celkom určite však môžeme očakávať emóciami prešpikovaný dizajn karosérie a interiéru, špeciálnu pozornosť vraj plánujú venovať aj ladeniu podvozka. A čo ešte? Nie raz sme sa už presvedčili, že je elektromobil takpovediac nemým šprintérom. A tento fakt z celkového dojmu z jazdy odkrajuje viac, než by ste čakali. V Alfe sa preto vyjadrili, že veľkú pozornosť mienia venovať aj zvukom auta, špeciálne tým pri akcelerácii. Zostáva nám veriť, že to spravia s vtipom a dobrým vkusom. Prvé aj druhé majú v národnom DNA. A namiesto virtuálneho šesťvalca budú posádke do uší púšťať… No veď nechajme sa prekvapiť. Premiéra novinky je predbežne ohlásená na rok 2022.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!