Príde nová Mazda6 s radovým šesťvalcom a výlučne pohonom zadných kolies?

Okolo novej Mazdy6 sa začali objavovať špekulácie a nenechávajú nás chladnými.
Vydané  Text: 
Čo by ste povedali na to, keby nádherný koncepčný automobil **[Vision Mercedes-Maybach 6](https://www.autoviny.sk/novinky/117211/mercedes-maybach-6-cabriolet-je-najskvostnejsi-kabriolet-tohto-storocia)** dramaticky znížil cenu, ubral na luxuse, dostal dve nové dvere, zmenil názov a veľmi približne si ponechal charakter? Zrazu je z Maybachu Mazda Vision Coupe Concept. Možno aj vy by ste sa pristihli pri počítaní, či by ste si také niečo mohli dovoliť.
Pred niekoľkými dňami sa na internete začala **znova** objavovať vizualizácia (vyššie) konceptu **Mazda Vision Coupe Concept** z roku 2017 s dlhou prednou kapotou, profilom štvordverového kupé a s neobyčajne pútavým zovňajškom. A začalo sa uvažovať nad tým, že toto je obraz novej Mazdy6. Dlhá predná kapota by mohla byť dôkazom, že to Mazda myslí s radovým šesťvalcom naozaj vážne. [Článok o ňom sme priniesli iba nedávno](https://www.autoviny.sk/novinky/120669/novy-vznetovy-radovy-6-valec-od-mazdy-dufame-ze-sa-vlady-zobudia-elektromobilita-nie-je-jedina-cesta) a ukázal sa ako čitateľsky veľmi atraktívny. Nanešťastie, zatiaľ sa jedná o naozaj veľmi divokú špekuláciu – vieme, že sa jedná iba o koncept, štúdiu, napriek tomu nás táto idea veľmi zaujala. Nech sa na to pozeráme akokoľvek, je skôr nepravdepodobné, že by sa nová Mazda6 uberala práve týmto extrémnym smerom. To ale neznamená, že nebude krásna. Súčasná generácia je obzvlášť pútavý automobil, preto očakávame najmä evolučné vylepšenia. **Nová Mazda6 sa má predstaviť koncom roka 2022** s označením modelového roku 2023. Prvá vizualizácia sa objavila už teraz, vychádza z aktuálnej generácie vozidla a upravuje vlastne iba predné a zadné partie. Automobil počíta s východiskovým pohonom zadných kolies, prípadne pohonom všetkých štyroch. Pripomíname, že vizualizáciu od autora menom [NIKITA CHUICKO](https://www.kolesa.ru/author/40850) pôvodne vydal ruský magazín Kolesa.ru a nemusí zodpovedať reálnym plánom automobilky.

Nový vznetový radový 6-valec od Mazdy: Dúfame, že sa vlády zobudia, elektromobilita nie je jediná cesta!

Inovatívne zážihovo-vznetové motory Skyactiv-X nie sú jediné, ktorými sa chce Mazda odlíšiť od ostatných výrobcov. Do nového radového šesťvalca vkladá enormne veľké nádeje, vraj ho čoskoro bude mať väčšina jej áut.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.