Tesla už vyrobila milión automobilov!

Na začiatku sa zo sna Elona Muska smiali, potom ho spochybňovali a teraz ho napodobňujú. Toto je príbeh muža, ktorý sa nebojí myslieť inak.
Vydané  Text: 
Tesla dnes patrí medzi najhodnotnejšie automobilky. A to napriek tomu, že v porovnaní s konkurentmi sú jej výrobné čísla stále skôr malé. Na dosiahnutie prvého milióna vyrobených automobilov potrebovala Tesla 12 rokov, tie nasledujúce milióny by však už mali pribúdať podstatne rýchlejšie. Automobilka totiž spustila prevádzku v Číne a úspešne napreduje aj výstavba fabriky pri Berlíne. Ak budú linky všetkých výrobných závodov bežať na plné obrátky, bude Tesla na výrobu milióna automobilov potrebovať iba niekoľko mesiacov. Dodajme, že výročným modelom bola červená Tesla model Y, aktuálne z výrobných pásov zbiehajú aj modely X, S a veľmi populárny model 3.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.