Nový Defender zašiel v poslednej bondovke až na hranicu svojich schopností

Hoci to tak spočiatku nevyzeralo, z nového Land Rover Defender je napokon mimoriadny off-road schopný zvládnuť aj niekoľkometrové skoky z kopca.
Vydané  Text: 
Nový Land Rover Defender bude zohrávať významnú úlohu v pripravovanej 25. bondovke s názvom No Time To Die. Táto informácia kolovala internetom po tom, čo sa na nakrúcaní začali objavovať maskované prototypy nových Defenderov. Automobilka napokon zverejnila minútové video, ktoré poukazuje na výnimočné terénne jazdné vlastnosti Defendera a ako boli využité pri nakrúcaní novej bondovky. Na videu môžeme vidieť päťdverové verzie s doplnkovou off-road výbavou, ktorá ich robí na pohľad o niečo zaujímavejšími, než východisková verzia. Tá pôsobí skôr ako hračka, čo internetoví diskutujúci nezabúdajú automobilke pripomínať ešte aj dnes. Defender si však napriek tejto svojej kontroverzii kvôli vonkajšiemu vzhľadu zachoval nevšedné jazdné vlastnosti, robustnosť a zvýšenú mieru odolnosti. Video nižšie na ne poukazuje, obzvlášť na nás zapôsobili najmä niekoľkometrové skoky z kopca, z ktorých off-roady očividne vyšli celé a pojazdné. Vyzerá to tak, že Defender sa naozaj vydaril a kritika na neho smerovaná nemusí byť oprávnená. Na druhej strane nepochybujeme, že civilné verzie nie sú pripravené na takéto extrémne výkony. Tak či tak považujme toto promo za vydarené a mnohým z nás sa vďaka nemu nový Land Rover Defender zapáčil ešte viac. Jamesa Bonda si v novom filme No Time To Die opäť zahrá britský herec Daniel Craig a zavŕši tým štrnásťročnú kariéru v úlohe tajného agenta MI6. Prvýkrát sa na plátne objavil v snímke Casino Royale v roku 2006, aby následne v rovnakej úlohe a nadväznosti na dej predchádzajúcich snímok účinkoval v Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012), Spectre (2015) a napokon No Time To Die (2020). Hlavnú ženskú postavu si opäť zahrala francúzska herečka Léa Seydoux a zápornú postavu stvárnil Rami Malek.

Land Rover v Nitre ukázal nový Defender, ktorý práve debutoval aj vo Frankfurte

Nový Defender je výsledok 70 rokov vývoja značka Land Rover.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »