Kia spustila predaj modelu Ceed Sportwagon PHEV. Poznáme cenu.

Plug-in hybridné autá dávajú zmysel. V meste jazdíte na elektrinu a na dlhších trasách na benzín. Vie to aj Kia a tak túto modernú techniku dopriala aj populárnemu modelu Ceed Sportwagon.
Vydané  Text: 
Populárne kombi využíva **kombináciu benzínového štvorvalca, elektromotora a šesťstupňového dvojspojkového automatu DCT**. Kombinovaný maximálny výkon sústavy je 104 kW (141 k) a najvyšší krútiaci moment je 265 Nm. Keďže sa jedná o plug-in hybrid, akumulátor možno nabíjať z externého zdroja a hodnota dojazdu v elektrickom režime jazdy je veľmi zaujímavá.
### V meste na elektriku Podľa údajov výrobcu by ste v tomto ekologickom režime mali dokázať absolvovať 57 (v meste), respektíve 50 (mimo mesta) kilometrov. A to je na denné dochádzanie do práce v mnohých prípadoch dostatočná hodnota. Akumulátor má kapacitu 8,9 kWh, po pripojení na nabíjačku ho do plna „natankujete“ za 2 hodiny a 15 minút (maximálna rýchlosť nabíjania 3,3 kW). Hodnoty spotreby sa v závislosti na režime jazdy pohybuje v rozmedzí 1,9 až 6,1 litra benzínu na 100 kilometrov. Pri sústave pohonu nás pri študovaní technických údajov potešila jedna informácia. Automobilka autu dopriala nádrž so serióznym objemom. Má 50 litrov, čo je dosť aj na dlhú cestu na dovolenku. **Kia Ceed Sportwagon Plug-in hybrid** je teda skutočným autom dva v jednom. Ekologický Ceed zvládne zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 10,8 sekundy, maximálna rýchlosť je v závislosti na stave nabitia akumulátora 168 až 195 km/h. Dodajme, že v čisto elektrickom režime je maximálna rýchlosť obmedzená na 120 km/h.
### V kabíne bez zmien Zabudovanie ekologickej techniky sa v priestore pre posádku nijako neprejavilo, o niečo horšie je na tom iba batožinový priestor. Umiestnenie akumulátora podľa očakávania odkrojilo z jeho veľkosti, piate dvere ukývajú objem 437 až 1 506 dmᶾ. Keďže sa však jedná o kombi, plytší kufor zasa až taký problém nie je.
### Dve verzie, poteší už základná Kia Ceed Sportwagon Plug-in hybrid je k dispozícii s dvoma verziami sériového vybavenia – Gold a Platinum. Ekologický Ceed je veľmi bohato vybaveným autom už v základe, nechýbajú napríklad moderné LED reflektory aj zadné skupinové svetlá, navigácia, bohatá zostava prvkov pasívnej aj aktívnej bezpečnosti, zliatinové disky, parkovacie snímače, zadná parkovacia kamera či vyhrievané predné sedadlá a volant. Vyšší stupeň pridáva adaptívny tempomat, elektricky ovládané piate dvere, inteligentný asistent parkovania elektricky ovládané sedadlo vodiča s pamäťou a tiež rozšírenú zostavu asistenčných systémov, napríklad asistenta na predchádzanie čelným zrážkam, ktorý dokáže indikovať automobily/cyklistov/chodcov. Poďme k cenám. Za **základný model** si Kia od vás vypýta **31 990 €** a za top verziu **Platinum 35 390 €.**








Pokračujte na ďalší príspevok »