Nový Opel Insignia Grand Sport po facelifte prináša vylepšený vzhľad a špičkové LED svetlomety

Opel predstavil facelift svojej vlajkovej lode Insignia v predstihu bruselského autosalónu.
Vydané  Text: 
Nová verzia vlajkovej lode nemeckej značky bude mať premiéru na autosalóne v Bruseli v roku 2020 a ponúkne ešte ostrejší vzhľad a ďalšie vylepšenia nočného videnia. Vďaka sviežemu dizajnu má mať nový špičkový model ešte dominantnejšie postavenie na cestách, uvádza výrobca. Popri menších estetických vylepšeniach sú zaujímavé predovšetkým nové adaptívne svetlomety IntelliLux LED® Pixel Light, ktoré teraz obsahujú 84 LED prvkov každom svetlomete (namiesto predošlých 32). Reagujú rýchlejšie a presnejšie ako kedykoľvek predtým a poskytujú vodičom Insignie optimálny výhľad bez oslnenia ostatných účastníkov cestnej premávky. Výrobca si stojí za tým, že práve vďaka novej generácii technológie IntelliLux LED® Pixel Light je Insignia jedinečná vo svojom segmente. Vylepšovalo sa tiež **portfólio bezpečnostných funkcií a asistentov**, Insignia teda ponúkne nasledovné: * Výstraha pred kolíziou s automatickým núdzovým brzdením a detekciou chodcov * Lane Assist, asistent jazdy v pruhu * Výstraha bočným slepým uhlom * Adaptívny tempomat s núdzovým brzdením * Rozpoznávanie dopravných značiek * Pokročilý parkovací asistent * Head-up displej Nový Opel Insignia sa dostane do predaja v priebehu prvej polovice roka 2020. Autosalón v Bruseli bude prebiehať v dňoch 10. až 19. januára 2020.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!